Συνάντηση Τσίπρα - Κασσελάκη: Η ανησυχία του πρώην πρωθυπουργού

Συζήτησαν για τη σημασία της ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για το «μαξιλάρι» των 37 δις/ Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ζυμώσεις και ενέργειες στο παρασκήνιο φαίνεται πως πραγματοποιούνται για τη διάσωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δείχνει να παραπαίει μετά από τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και το ντόμινο αποχωρήσεων από το κόμμα. Η τελευταία, σημαντική εξέλιξη είναι η συνάντηση που είχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη

Πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις. 

Τσίπρας: Δε θα δώσει το «παρών» στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Εκείνος αποδέχθηκε την πρόσκληση και χθες το απόγευμα δέχθηκε τον νεό πρόεδρο του κόμματος στο πολιτικό του γραφείο. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τόνισε τη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση, όσο κι ενόψει τον επικείμενων ευρωεκλογών. 

Αλέξης Τσίπρας: Απομονωμένος στο Σούνιο με την οικογένειά του

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η ενότητα μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος, που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Αρκετοί «σύντροφοι» εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να «σπάσει» τη σιωπή του και να αναλάβει δράσει ως εγγυητής της ενότητας του κόμματος, όπως είχε πει κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του από την προεδρία του κόμματος. 

Η απάντηση του Τσίπρα για το δείπνο με τον Σακελλαρίδη στη Νέα Σμύρνη

Εκείνος επέλεξε να μην παραστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ωστόσο, η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επέκρινε το μαξιλαράκι των 37 δισ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση φαίνεται να τον κινητοποίησε. 

Τσίπρας για Κασσελάκη: «Μαθαίνει γρήγορα. Δε θα σας αφήσουμε να πλήξετε»

Ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε το μαξιλάρι ως το χειρότερο μνημονιακό μέτρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας ομοβροντία από σημαίνοντα στελέχη του κόμματος, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος κάλεσε τον νέο πρόεδρο να διαβάσει καλύτερα την αποτίμηση του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ και να μην ενισχύει με τις δηλώσεις του το αντι – ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. 

«Να χαρείς αυτές τις μέρες» - Τι είπε ο Τσίπρας στον Κασσελάκη

Χθες, αποχώρησαν από το κόμμα ο Νίκος Τόσκας και ο Αριστείδης Μπαλτάς, ενώ ιδιαίτερα σημαντική, τόσο σε επίπεδο συμβολισμών, αλλά και πολιτικών εξελίξεων θεωρήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top