«Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο Φίλης

Αναταράξεις μετά τις διαγραφές - «Έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα»

Μπουρλότο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έριξε από την Αμερική ο Στέφανος Κασσελάκης, ανακοινώνοντας μέσω Twitter την παραπομπή του Πάνου Σκουρλέτη, του Νίκου Φίλη και του Δημήτρη Βίτσα στην επιτροπή δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανάρτηση Κασσελάκη

«Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χάος στο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Κασσελάκης διαγράφει Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη

Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή. Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.

Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς “πνίγουν” με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως “Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ” κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

 ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτο βήμα διάσπασης με το κείμενο της «Ομπρέλας»! 

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα , με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ.

Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κασσελάκης: Ορίστε, δείτε τη βέρα μου – Δε μου αρέσει η υπερέκθεση  

Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη.

Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση: Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας», έγραψε.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κόμμα ετοιμάζουν οι διαφωνούντες - Βρήκαν και το όνομα!

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει από το εξωτερικό, την ώρα που το κόμμα του διαλύεται, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του μετά τις χθεσινές δηλώσεις τόσο του κ. Φίλη, όσο και του κ. Βίτσα, που αμφισβητούσαν τις προθέσεις και την ίδια την ηγεσία του κ. Κασσελάκη. 

Στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι ο κ. Κασσελάκης δεν μπορούσε να μην αντιδράσει, τη στιγμή που τα τρία αυτά στελέχη, μονοπώλησαν το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον χθες, φτάνοντας στο σημείο να αναφέρουν και το όνομα του νέου κόμματος, το οποίο σχεδιάζουν να φτιάξουν. 

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε από την ευρωομάδα ο Στέλιος Κούλογλου

Μετά το tweet Κασσελάκη που ανακοίνωσε τη… διαγραφή των τριών ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή δεοντολογίας, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Ο πρόεδρος χρησιμοποίησε την γνωστή έκφραση και από τούδε και στο εξής θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες».

Πρόεδρος Επιτροπής Δεοντολογίας: «Οι διαγραφές δεσμεύουν μόνο τον πρόεδρο»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Κοτσακάς, μιλώντας στο Action24 ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή απολογείται μόνο στο Συνέδριο και ότι αν πρόκειται να επιβληθεί αυστηρή ποινή, γνωμοδοτεί το όργανο στο οποίο ανήκει ο καταγγελλόμενος. 

«Σε αυτό το πλαίσιο, η κρίση του προέδρου του κόμματος πως κάποιος είναι εκτός της γραμμής είναι αξιολογική και δεν δεσμεύει κανέναν», είπε.

Πολάκης: «Προχωράμε Πρόεδρε»

Πανηγυρική ήταν η αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος υπό την προεδρεία Κασσελάκη χαίρει και μεγαλύτερων εξουσιών στο κόμμα. 

ΣΥΡΙΖΑ σε Φίλη: Μάλλον δεν είδε, δεν άκουσε, την αναφορά Τζουμάκα 

«Προχωράμε πρόεδρε, και θα αντέξουμε και θα (ξανά) νικήσουμε!», έγραψε στο Facebook. 

Φίλης: «Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ»

Ολομέτωπη επίθεση στο Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε μέσω του OPEN ο Νίκος Φίλης, μετά την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της οποίας τον παρέπεμπε στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Ο κ. Φίλης, σημείωσε πως «αυτά που υποστηρίζει ο κ. Κασσελάκης δεν είναι Αριστερά, αλλά Μητσοτάκης», ενώ σημείωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε εντολή διάλυσης του κόμματος. Κατήγγειλε επίσης πως «ο κ. Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι πλέον μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή ανάρτηση του κ. Κασσελάκη, ο κ. Φίλης απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως για την διαγραφή του θα πρέπει να αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα.

«Την ιδιότητά μου αυτή δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο κ. Κασσελάκης, αλίμονο. Υπάρχουν διαδικασίες, καταστατικό. (…) Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα προκαλούν έναν περαιτέρω εκφυλισμό και μια γελοιοποίηση του κόμματος. Ακούω από πολύ κόσμο “ντρέπομαι να πω τι γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ”. Ένα κόμμα που προσέφερε και μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία οδηγείται σε διάλυση. Είναι λυπηρό ότι αυτό το ρόλο ανέλαβε ο κ. Κασσελάκης, ένα πρόσωπο άγνωστο στο κοινό και μόλις ένα μήνα μέλος στο κόμμα. Θα έπρεπε να σέβεται το καταστατικό γιατί δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος, βγήκε με ένα συνέδριο που είχε αποφάσεις και με αυτές πορευόμαστε. Και με ένα καταστατικό που διαμορφώνει όρους λειτουργίας», είπε.

Σκουρλέτης: «Ο Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος βρισκόταν σε τηλεοπτική εκπομπή την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωνε την πρόθεσή του να τον διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαγράφηκε ο Τζουμάκας από τον ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη! 

«Οι διαδικασίες είναι προβλεπόμενες στο Καταστατικό. Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να κάνει. Αλλά, για να πω την αλήθεια, παρακολουθώντας τη σημερινή αντίδραση, αλλά και την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση», είπε.

«Από χθες έχουμε ένα γεγονός που πραγματικά συνιστά κοσμογονία και δεν νιώθει ανάγκη να απαντήσει» συμπλήρωσε, αναφορικά με τα δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και πρόσθεσε ότι «στα 24 έχουμε διαμορφώσει μια άποψη» (σ.σ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι, στα 24 του, όταν έγραφε για απόλυση περισσότερων δημοσίων υπαλλήλων και μείωση μισθών, δεν ήξερε ποιος ήταν). 

ΣΥΡΙΖΑ: «Τελειώσαμε με την ελίτ, ανοιχτή η πόρτα» διαμήνυσε η Αυγέρη 

«Ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα» σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης και και συνέχισε: «Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί».

Όσον αφορά στα επόμενα βήματα; Όπως είπε, «θα αντισταθούμε και θα διεκδικήσουμε αυτήν την ιστορική διαδρομή, καθώς οι 65.000 που τον ψήφισαν δεν ήξεραν ότι είναι υπέρ της καθήλωσης των μισθών».

Νέα παραίτηση στον ΣΥΡΙΖΑ - «Δυστυχώς, το κόμμα άλλαξε πορεία»

Τέλος, κληθείς ο κ. Σκουρλέτης να σχολιάσει πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, που έκαναν λόγο για πολιτική καταδίκη και όχι διαγραφή του, είπε: «Προφανώς τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί ο πρόεδρος να διαγράψει».

Βίτσας: «Είναι μικρός, θα μάθει»

Μέσω Facebook ήταν και η αρχική αντίδραση του Δημήτρη Βίτσα στην ανακοίνωση ότι παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας για διαγραφή. 

ΣΥΡΙΖΑ: Εντάσεις και καυγάδες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

«Μη δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Η Αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…», έγραψε.

Μιλώντας μάλιστα στο KONTRA, ο κ. Βίτσας είπε με νόημα:

«Εγώ είμαι από 17 ετών στην Αριστερά, η νέα ηγεσία δεν είναι».

Πρόσθεσε ακόμα ότι θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αριστεράς και κάλεσε τους συντρόφους του «να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για όλα αυτά που παλεύει η Αριστερά».

Αυστηρό μήνυμα Στέφανου Κασσελάκη για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ

«Αν με καλέσουν σε κάποιο όργανο εγώ θα πάω», συνέχισε ο κ. Βίτσας, λέγοντας ότι ο νέος πρόεδρος «μικρός είναι, θα μάθει».

Μπαλτάς: «Έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα, περιμένω τη διαγραφή μου»

Έντονη ήταν η αντίδραση και του πρώην υπουργού, Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος στράφηκε εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη μετά από την ανακοίνωση της πρόθεσής του να διαγράψει τον Π. Σκουρλέτη, τον Ν. Φίλη και τον Δ. Βίτσα. 

«Έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «περιμένω κι εγώ τη διαγραφή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρ ομαδόν κατά Κασσελάκη

Παράλληλα, η απόφαση Κασσελάκη να παραπέμψει προς διαγραφή Σκουρλέτη, Φίλη, Βίτσα προκάλεσε χιονοστοιβάδα αντιδράσεων και από άλλα στελέχη. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι είναι οι 16 βουλευτές που καταψήφισαν τις επιλογές Κασσελάκη

«Δεν είσαι CEO σε πολυεθνική, κάπως λάθος στα είπανε» έγραψε χαρακτηριστικά η Αννέτα Καββαδία, επιτιθέμενη στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Αυτά τα l' etat c' est moi (σ.σ. το κράτος είμαι εγώ») δεν πρόκειται να περάσουν από τα αρμόδια όργανα, θα γίνει καταγέλαστος ο πρόεδρος», σχολίασε από την πλευρά του ο Γιώργος Κυρίτσης.

 

 

«Το ανέκδοτο της πενταετίας: Κασσελάκης "διαγράφει" από την Αριστερά Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα» σημείωσε, από την πλευρά του, ο Τάκης Κατσαρός, στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη.

Στέφανος Κασσελάκης: «Είμαι Κρητίκαρος, το 2009 ψήφισα Παπανδρέου»

ΣΥΡΙΖΑ: Το κείμενο της «Ομπρέλας»

Το ήδη τεταμένο κλίμα βάρυνε ακόμα περισσότερο με το κείμενο συλλογής υπογραφών που διακινεί πανελλαδικά η «Ομπρέλα», σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την έξοδό της από τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. 

Κασσελάκης: Έβαλε γαλότσες και φτυάρισε λάσπη από σπίτια στον Βόλο

Στο κείμενο αυτό μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα του πνεύματος ιδιοκτήτη, που αποφαίνεται “όποιος διαφωνεί, να φεύγει”, με την υπόμνηση από όσους το υπογράφουν πως δε θα μπορέσουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά στο ίδιο κόμμα και να εκπροσωπούμαστε από μια ηγεσία που υποβάλλει αίτηση διαζυγίου από κάθε πολιτικό σκεπτικό που σχετίζεται με την Αριστερά, τις αξίες, τις ιδέες, το ήθος και το ύφος της». 

ΣΥΡΙΖΑ: Οι κινήσεις των «6 συν 6»

Την ίδια ώρα, ωστόσο, τα στελέχη που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου αναμένεται να πραγματοποιήσουν πανελλαδική συνδιάσκεψη αύριο Τετάρτη, προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 

Κασσελάκης: Πότε θα παρουσιαστεί στον στρατό - Πόσο θα διαρκέσει η θητεία

Παρότι τα στελέχη που υποστήριξαν την κυρία Αχτσιόγλου δε φαίνεται να έχουν προσώρας ενιαία στάση απέναντι στις εξελίξεις, ωστόσο, αποφάσεις για τα επόμενα βήματά τους δεν έχουν ληφθεί.

Ενδεχόμενη αποχώρηση της «Ομπρέλας» θα σημάνει και μείωση της κοινοβουλευτικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ, από 2 - 4 βουλευτές τουλάχιστον σε πρώτη φάση, αυξάνοντας τις πιθανότητες το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής να καταλάβει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε περίπτωση που από την Κουμουνδούρου αποχωρήσουν περισσότεροι βουλευτές από αυτούς που οργανικά ανήκουν στην «Ομπρέλα».

Κασσελάκης: Αποκαλυπτική η πρώτη του συνέντευξη στο Star!

Την ίδια ώρα, ο αναβρασμός που επικρατεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να επηρεάσει και τους συσχετισμούς στα κομματικά όργανα, τα οποία αναμένεται να συνεδριάσουν το επόμενο διάστημα, υπό το βάρος των εξελίξεων. 

Ενδεικτικό είναι ότι η πλειοψηφία είναι οριακή υπέρ της νέας ηγεσίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δηλαδή το Πειθαρχικό, το οποίο αποφασίζει για τις διαγραφές, ενώ θυελλώδης προβλέπεται και η επικείμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που θα προετοιμάσει την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top