Κασσελάκης: Πότε θα παρουσιαστεί στον στρατό - Πόσο θα διαρκέσει η θητεία

Τι προβλέπει ο νόμος για τους κατοίκους εξωτερικού

Έτοιμος να καταταγεί στον στρατό είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αφού πρέπει να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρέωσεις. Ο κ. Κασσελάκης δεν είχε καταταγεί στον στρατό, αφού μέχρι πρότεινος ήταν κάτοικος του εξωτερικού.

Κασσελάκης στο Star: Θα πάω στον στρατό – Πού θέλω να υπηρετήσω

Έτοιμος να φορέσει τα χακί είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς όπως αποκάλυψε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα είναι έτομος να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία.

Κασσελάκης στο Star: Βεβαίως και είμαι Αριστερός– «Όχι» σε διάσπαση  

Στέφανος Κασσελάκης: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  Star και τη Μάρα Ζαχαρέα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο κ. Κασσελάκης πιθανότατα θα παρουσιαστεί μέσα στον Νοέμβριο. Όπως προβλέπει ο νόμος, όσοι είναι άνω των 33 ετών και είναι κάτοικοι του εξωτερικού,  από τη στιγμή που θα κόψουν την αναβολή τους μπορούν να παρουσιαστούν όποτε θέλουν και δεν είναι υποχρεωμένοι να καταταχθούν με την πρόσκληση της ΕΣΣΟ τους.

Η θητεία κανονικά διαρκεί έξι μήνες. Όμως έχουν το δικαίωμα να υπηρετήσουν μόνο για 20 μέρες και να εξαγοράσουν την υπόλοιπη θητεία τους, δηλαδή πέντε μήνες και 10 μέρες με 4.320 ευρώ, κάτι που θα κάνει και ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Όσον αφορά την επιθυμία του να υπηρετήσει στη παραμεθώριο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές οι κατηγορίες εφέδρων παρουσιάζονται σε κέντρα εκπαίδευσης πέριξ της Αττικής και δεν προβλέπεται μετάθεση, καθώς στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών ίσα ίσα που περιλαμβάνονται η βασική εκπαίδευση και η ορκομωσία.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top