Κασσελάκης στο Star: Βεβαίως και είμαι Αριστερός– «Όχι» σε διάσπαση  

Κριτική για τη διαχείριση κρίσεων: Δεν είναι ατύχημα ο Βόλος  

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα

«Χρειάζεται μια νέα αντιμετώπιση η κλιματική αλλαγή» τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα. 

O Στ. Κασσελάκης στο κεντρικό δελτίο του Star με τη Μ. Ζαχαρέα    

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των καταστροφών από τις πρόσφατες κακοκαιρίες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι ατύχημα ο Βόλος».         

«Για ποιο λόγο τα φρεάτια δεν έχουν καθαρίσει;» διερωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης,  ο οποίος δήλωσε ότι θα επισκεφτεί σύντομα τον Βόλο, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. 

Είπε ακόμη ότι πρέπει να «υπάρξει ανασυγκρότηση στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας». «Υπάρχει μπέρδεμα αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφορετικών υπηρεσιών. Χρειάζεται συντονισμός, καλύτερο οργανόγραμμα και καλύτερη απορρόφηση των πόρων ώστε να γίνουν και τα απαραίτητα έργα. Χρειάζεται μεγάλη αρωγή από το κράτος» είπε ο κ. Κασσελάκης και προσέθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί ξανά τον Βόλο.

Κασσελάκης: «Εξαφάνισε» τη Μιχαηλίδου από την επίσκεψη σε σχολείο ΑΜΕΑ

«Πριν πάμε στον  Στρατό, η Πολιτεία η ίδια θα έπρεπε να έχει μια οργάνωση για να αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα» τόνισε, απαντώντας στην παρατήρηση της Μάρας Ζαχαρέα για κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων.        

Ο κ. Κασσελάκης άσκησε κριτική επίσης για το δυστύχημα των Τεμπών στην κυβέρνηση, όπως και για την «επιδρομή χούλιγκαν» στη Νέα Φιλαδέλφεια διερωτώμενος αν αυτό είναι το 41 %

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν είναι πρόβλημα το ότι δεν είναι βουλευτής. «Γιατί να είναι πρόβλημα;... Μόνο οι βουλευτές είναι που αξίζουν;» αναρωτήθηκε. «Τα μέλη με επέλεξαν για να τους εκφράσω. Είναι μία ανακούφιση για μένα ότι υπάρχει ο κ. Φάμελλος γιατί είναι τεράστιο το έργο που πρέπει να γίνει» πρόσθεσε.  

«Βεβαίως και είμαι Αριστερός»  

«Βεβαίως και είμαι Αριστερός» τόνισε επίσης ο κ. Κασσελάκης απαντώντας στη σχετική ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα.      

«Το να είσαι Αριστερός είναι στάση ζωής, είναι ένας αξιακός κώδικας» δήλωσε.    

Για το άρθρο 16 σχετικά με την απαγόρευση ιδιωτικών ΑΕΙ ανέφερε: «Θέλω να έχω συμπράξεις με τα ξένα Πανεπιστήμια. Πρέπει να επενδύσουμε στα Δημόσια Πανεπιστήμια». 

Αποθέωση Κασσελάκη στην πρώτη εμφάνιση σε κομματική εκδήλωση

 
«Δεν πιστεύω στην απλή αναλογική»¨

«Δεν πιστεύω στην απλή αναλογική, πιστεύω στην αυτοδύναμη σύγχρονη Αριστερά» τόνισε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στο πώς σκέφτεται τον νέο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι τα μέλη του κόμματος πρέπει να συμμετέχουν στην πολιτική διαδικασία μετέχοντας ακόμα και διαδραστικά στα όργανα του κόμματος.

Κασσελάκης στο Star: «Άνοιγμα» στους εσωκομματικούς αντιπάλους του» 

Έκανε πάντως άνοιγμα στους εσωκομματικούς αντιπάλους του δηλώνοντας ότι  «η Αριστερά είναι συντροφικότητα». 

Για την αντίληψη σε μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «ποιος είναι αυτός που ήρθε να πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ»  υποστήριξε ότι δεν νοιώθει κάτι τέτοιο και σχολίασε: «Εγώ είμαι υπηρέτης του κόμματος». Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι δεν πιστεύει στις διαγραφές αλλά και ότι δεν πιστεύει πως θα γίνει διάσπαση.

«Ζήτησα να τον δω δύο φορές αλλά δεν συναντηθήκαμε ακόμα» ανέφερε μάλιστα σχετικά με τον Νίκο Φίλη και τη σκληρή κριτική που του έχει ασκήσει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.   

Για το αν είναι δυνατόν να διεξαχθεί συνέδριο τον Νοέμβριο παρέπεμψε στα όργανα του κόμματος.                       

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top