ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτο βήμα διάσπασης με το κείμενο της «Ομπρέλας»! 

Βολές κατά Κασσελάκη για «πραξικοπηματικού χαρακτήρα αρχηγικές δηλώσεις»

Το πρώτο βήμα για μια ενδεχόμενη διάσπαση από όσους αντιτίθενται στον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη εντός του ΣΥΡΙΖΑ  αποτελεί πιθανότατα το κείμενο το οποίο κατάθεσε η «Ομπρέλα».  

Κασσελάκης: Ορίστε, δείτε τη βέρα μου – Δε μου αρέσει η υπερέκθεση  

Όπως διευκρινίζεται πάντως  πρόκειται για «κείμενο προβληματισμού στη βάση ιδεολογικής και πολιτικής συζήτησης που επιθυμούν να γίνεται στο κόμμα και όχι μια πλατφόρμα». Aλλά είναι προφανές ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στον  ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε προκύπτει από το ίδιο το περιεχόμενο του κειμένου.       

«Με πραξικοπηματικού χαρακτήρα αρχηγικές δηλώσεις, επιβεβαιώνεται η πρόθεση επανάληψης των ίδιων επιλογών, που μας έχουν ήδη οδηγήσει σε οδυνηρά αποτελέσματα» αναφέρεται στο κείμενο όπως και ότι «η νέα ηγεσία δεν ενεργεί σαν προεδρία, μονοπρόσωπο όργανο με καταστατικές δεσμεύσεις απέναντι στη συλλογικότητα, αλλά σαν κυριευτής μιας θέσης εξουσίας, που την προφυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού από τον συλλογικό έλεγχο».

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κόμμα ετοιμάζουν οι διαφωνούντες - Βρήκαν και το όνομα!

Η «Ομπρέλα» συμπληρώνει ότι «η αντίθεσή μας με τη σημερινή ηγετική ομάδα και τη στρατηγική της μετάλλαξης δεν είναι μια συνηθισμένη εσωκομματική αντιπαράθεση, είναι ταυτοτικού χαρακτήρα. Η επίκληση της ενότητας δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της Αριστεράς». Σε μια άλλη αιχμή αναφέρεται ότι «ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα του πνεύματος ιδιοκτήτη, που αποφαίνεται «όποιος διαφωνεί, να φεύγει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top