ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κόμμα ετοιμάζουν οι διαφωνούντες - Βρήκαν και το όνομα!

«Είμαστε στη χειρότερη στιγμή», είπε ο Βίτσας

Πολεμικό είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εντάθηκε ακόμα περισσότερο μετά από την αποκάλυψη των απόψεων που διατύπωνε ο Στέφανος Κασσελάκης στα 24 του χρόνια. Η διαγραφή Τζουμάκα αλλά και η αποχώρηση Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν σοβαρούς τριγμούς, με πολλούς να κάνουν λόγο για επιβεβαίωση των φόβων για διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Ήδη ο Δημήτρης Βίτσας μίλησε ακόμα και για νέο κόμμα στο οποίο όπως είπε έχει βγάλει και όνομα!

Βίτσας: «Είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί θα φύγουν»

Ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι πολλά στελέχη θα αποχωρήσουν από το κόμμα. 

«Είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε το κόμμα. Είναι ώρα αποφάσεων και συλλογικών και ατομικών. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: το ένα είναι να φεύγει καθένας κατά μόνας και το δεύτερο να υπάρξει μια ομαδική συνεννόηση, μολονότι διασπάσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου ή συνεδρίασης κομματικού οργάνου δεν έχουν συμβεί», είπε.

Διαγράφηκε ο Τζουμάκας από τον ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη! 

Όσον αφορά στο συνέδριο σημείωσε ότι: «Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Τεμπονέρας είχαν δίκιο, ότι έπρεπε να γίνει πρώτα το συνέδριο, μετά η εκλογή προέδρου κλπ, για να έχουμε τελειώσει μέχρι τέλος του χρόνου και μετά να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα της κοινωνίας. Εμείς θα το τραβήξουμε μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου».

Σχετικά με την πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι πρέπει να ακολουθηθεί το καταστατικό, επομένως δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι θα διαγραφεί. 

Κασσελάκης για άρθρα: «Δε θυμάμαι τι έγραφα, ούτε πώς ήμουν στα 24 μου»

«Ειδικά για τον Τζουμάκα αυτή την απόφαση στην πρώτη συνεδρίαση τη Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να την ψηφίσει πάνω από το 70%, δηλαδή 210 άνθρωποι. Βλέπω ότι δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα» σημείωσε.

Βίτσας: «Νέο κόμμα με νέο όνομα» 

Ερωτηθείς αν ο κ. Κασσελάκης μπορεί να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο ο κ. Βίτσας απάντησε ότι κανείς από τους πέντε υποψήφιους δεν μπορούσε να κρατήσει το κόμμα ενωμένο.

Όσον αφορά στο ποιες θα είναι οι δικές του κινήσεις απάντησε:

Ο Κασσελάκης παίρνει θέση για τον πόλεμο στη Γάζα με ένα τραγούδι

«Έχουν ωριμάσει μια σειρά πράγματα στο μυαλό μου, θα διατυπωθούν στις επόμενες συνεδριάσεις προς τον πρόεδρο κάποια ερωτήματα. Δε θεωρώ ότι θα πάρω απαντήσεις. Θα γίνουν οι ευρωεκλογές, η ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά – έβγαλα και όνομα για το νέο κόμμα - μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει να εκλέξει έναν ή μια ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο».

Νίκος Φίλης: Eξέλιξη διάλυσης και εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ λόγω Κασσελάκη

Ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι θα πάει στα άκρα την πολιτική διαμάχη με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας στο συνέδριο που αναμένεται να γίνει μέσα στον Φεβρουάριο. 

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ποια ερωτήματα δεν απαντούν όσοι βάλλουν κατά Κασσελάκη

Ο κ. Φίλης σημείωσε πως η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη αποτελεί «εξέλιξη διάλυσης και εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε, «ο Στέφανος Κασσελάκης εξυπηρετεί τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μικρό και συστημικό κόμμα, το οποίο θα εξυπηρετεί το σύστημα, λειτουργώντας ως “τσόντα” οποιουδήποτε συστημικού κόμματος θελήσει να κυβερνήσει».

Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι απέκρυψε τις απόψεις του από τον ελληνικό λαό και τα μέλη του κόμματος, κάνοντας λόγο για εξαπάτηση. 

ΣΥΡΙΖΑ σε Φίλη: Μάλλον δεν είδε, δεν άκουσε, την αναφορά Τζουμάκα 

Εκτίμησε ακόμα ότι πιθανόν ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τόνισε πως μεγάλα ξένα και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ «μικρό, συστημικό κι ελεγχόμενο κόμμα», κάτι που εξυπηρετεί ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Καταδίκασε ακόμα την εντολή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα και τόνισε: «Με τα όσα λέει ο κ. Κασσελάκης, δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της Αριστεράς».

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε από την ευρωομάδα ο Στέλιος Κούλογλου

«Σε ό,τι με αφορά, θα θέσω θέμα των όσων λέει ο κ. Κασσελάκης. Είναι έξω από τη λειτουργία του κόμματος», πρόσθεσε κι εξήγησε ότι δε θα θέσει ευθέως ζήτημα Κασσελάκη, αλλά θέμα λειτουργίας.

 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top