Μητσοτάκης: Ο «Κούλης», τα ντολμαδάκια και το περιστατικό στη Μύκονο

«Στην Ελλάδα έχει τελειώσει πλέον το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»»

«Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία θα πάμε νομοτελειακά σε νέες εκλογές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο «Πάμε Δανάη!» στο Mega

«Είμαι κουρασμένος, ούτε ο Covid άντεξε τους ρυθμούς μου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιοδείας του κόλλησε κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο «Πάμε Δανάη!» στο Mega, είπε πως ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ και τόνισε πως πιστεύει ότι «θα εμβολιαζόμαστε, κυρίως για τους ευάλωτους συμπολίτες μας μία φορά το χρόνο».

Εκλογές 2023: Το ενδεχόμενο των τρίτων εκλογών τον Αύγουστο

«Δεν πάμε στις εκλογές χαλαροί, το αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί»

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε πως δεν νιώθει «άτρωτος» ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου: «Η κάλπη είναι άδεια. Όμως, το μεγάλο ποσοστό που πήρε η ΝΔ με κάνει να αισθάνομαι ότι έχω ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, ώστε να είμαι χρήσιμος ως πολιτικός και ως πρωθυπουργός. . Πρέπει να λύνουμε προβλήματα, ο πολίτης μας εμπιστεύεται για να λύνουμε θέματα που τον απασχολούν όπως οι μισθοί και το ΕΣΥ».

Μητσοτάκης: Η χώρα να συνεχίσει με αξιόπιστη και στιβαρή εξωτερική πολιτική

«Θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ “νέο ΕΣΥ”», δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ “νέο ΕΣΥ”», δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παράλληλα, άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση, τον Αύγουστο: «Αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική, θα υπήρχε ήδη κυβέρνηση. Την απλή αναλογική δεν την επιλέξαμε εμείς. Χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση και έτσι όπως είναι οι συσχετισμοί δεν υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας. Έτσι, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία θα πάμε νομοτελειακά σε νέες εκλογές».

«Όχι» σε debate με τον Αλέξη Τσίπρα

Αναφερόμενος στο debate των πολιτικών αρχηγών, το οποίο θα γίνει στις 15 Ιουνίου, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως είναι καλό που υπάρχει η ελεύθερη ερώτηση για τους δημοσιογράφους.

Μητσοτάκης: Νομοτελειακά τρίτες εκλογές τον Αύγουστο χωρίς αυτοδυναμία

«Πιστεύω πως μπορούν και πρέπει να μας στριμώξουν», είπε.

Εκλογές 2023: Συμφωνία για νέο debate των πέντε πολιτικών αρχηγών

Απέρριψε, ωστόσο, το ενδεχόμενος ενός ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως οι πολίτες δεν έχουν να μάθουν κάτι καινούργιο σε μια τηλεμαχία με εμένα και τον κ. Τσίπρα».

Τι είπε για το ΕΣΥ

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην πρωινή του επίσκεψη στον Άγιο Σάββα και το πρωτοποριακό πρόγραμμα Οίκοθεν για θεραπεία των καρκινοπαθών στο σπίτι.

«Σήμερα βρέθηκα στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και εκεί δείχνει ότι το ΕΣΥ όταν θέλει μπορεί. Θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ “νέο ΕΣΥ”», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το είχα πει πολύ πριν έρθουν στη δημοσιότητα αυτά τα τραγικά περιστατικά. Πριν από τις πρώτες εκλογές παρουσίασα το σχέδιο μας για το νέο ΕΣΥ με προσλήψεις, προληπτικές εξετάσεις, εκσυγχρονισμό νοσοκομείων», σημείωσε.

Τι του λένε οι νέοι για το TikTok

«Στο Tik Tok δεν έδειξα κάτι άλλο, έδειξα αυτό που είμαι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στις συναντήσεις με τον κόσμο αυτό μου λένε, “δεν είσαι όπως νομίζαμε πως είσαι”. Μας δίνεται η δυνατότητα να καταλάβουμε τη γλώσσα τις δυνατότητας. Οι νέοι δεν μας ψήφισαν για το Tik Tok αλλά γιατί μιλήσαμε για τα προβλήματά τους και την αντιμετώπισή τους», τόνισε.

Το περιστατικό με την υπογραφή για το λιμάνι στη Μύκονο και τον πατέρα του

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο σχολείο ήταν καλός μαθητής, «αλλά δεν ήμουν ένας σπασίκλας».

Μητσοτάκης σε TikTok: Η «ντίρλα» από τις ρακές και οι ανθοδέσμες σε Μαρέβα

«Από το σχολείο έχω κρατήσει καλές φιλίες και σε αυτούς τους φίλους καταφεύγω, όταν θέλω να αποτοξινωθώ από την πολιτική», πρόσθεσε.

Παράλληλα, περιέγραψε ένα άγνωστο περιστατικό, με τον ίδιο ως έφηβο, ενώ βρισκόταν στη Μύκονο: «Από μικρός είχα την αίσθηση της ευθύνης. Ήθελα να περάσω καλά στην εφηβεία, αλλά δεν ήθελα να εκθέσω και τον πατέρα μου. Ήμουν στη Μύκονο την εποχή που ο πατέρας μου ήταν πρωθυπουργός, κάναμε βόλτα μπορεί να είχαμε καταναλώσει και λίγο αλκοόλ. Τότε ήρθε μία κυρία και μου είπε υπογράφεται να μην γίνει νέο λιμάνι στη Μύκονο και της απαντάω βεβαίως. Μετά από μία εβδομάδα ήρθε ο πατέρας μου και μου λέει “υπέγραψες να μην γίνει νέο λιμάνι στη Μύκονο;”. Τι να πω εγώ μετά;».

Τι θα ήθελε να πάρουν από αυτόν τα παιδιά του

«Με τη Μαρέβα έχουν πει στα παιδιά ότι πρέπει να ζουν τη ζωή τους, αλλά σε καμία περίπτωση να μην δείξουν αλαζονεία. Στην Ελλάδα έχει τελειώσει πλέον το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Και εγώ και η Μαρέβα έχουμε εξαιρετική σχέση με τα παιδιά μας, και ως ζευγάρι και κατά μόνας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Και εγώ και η Μαρέβα έχουμε εξαιρετική σχέση με τα παιδιά μας, και ως ζευγάρι και κατά μόνας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Θα ήθελα τα παιδιά μου να πάρουν την επιμονή και την προσήλωση στο στόχο. Επίσης να διαχειριζόμαστε τις αναποδιές και να τις ξεπερνούμε. Οι αποτυχίες υπάρχουν για όλους μας. Οπως για τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες. Παλιά αντιδρούσα εν θερμώ. Τώρα τους λέω να πάρουν μία ανάσα και μετά να δουν το πρόβλημα πιο ψύχραιμα. Εμένα μου πήρε καιρό να το καταφέρω αυτό», πρόσθεσε.

Εκλογές 25 Ιουνίου 2023: Προβάδισμα 20 μονάδων και αυτοδυναμία ΝΔ

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, και ο ίδιος και η Μαρέβα, έχουν μία εξαιρετική σχέση με τα παιδιά τους: «Μπορούμε να μιλήσουμε και ως ζευγάρι και κατά μόνας. Αν για κάτι είμαι περήφανος δεν είμαι για τη δουλειά μου, αλλά για τα παιδιά μου. Μου αρέσει που έχω μία πολύ ανοιχτή σχέση με τα παιδιά μου και μπορούν να μοιράζονται τα προβλήματά τους μαζί μου, ακόμα να μου κάνουν και πολιτική κριτική. Να μου λένε αυτό πρέπει να το φτιάξεις. Όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας».

Όσον αφορά το τι θα έκανε αν ερχόταν κάποιο από τα παιδιά του και του έλεγε ότι είναι ερωτευμένος/η με κάποια/ον που ανήκει σε άλλο κόμμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα αντιδρούσε με χιούμορ.Τι κάνει όταν θέλει να κυκλοφορήσει χωρίς καπέλο.

Τι αλλάζει για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου σε σχέση με τις 21 Μαΐου

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως το τίμημα της δημοσιότητας, πολλώ δε μάλλον όταν κάποιος είναι πρωθυπουργός, είναι πως δεν μπορεί εύκολα να κυκλοφορήσει όπως ένας απλός πολίτης.

Αποκάλυψε, όμως, ότι όταν θέλω να βγει και να μη τον αναγνωρίσουν, φοράει καπέλο.

Η «γκρίνια» της Μαρέβας και το παρατσούκλι του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σχέση του με τη Μαρέβα Μητσοτάκη, λέγοντας πως πέρασαν μεγάλες δυσκολίες.

«Τις ξεπεράσαμε με το να μην χρεώσουμε μόνο ο ένας στον άλλο τις δυσκολίες της σχέσης. Πρέπει να μπορείς να ξεπεράσεις την πίκρα και να ρίξεις το βάρος στα παιδιά. Δώσαμε χρόνο στο χρόνο, δεν είπαμε βαριές κουβέντες και τώρα είμαστε καλύτερα παρά ποτέ», σημείωσε.

Ο ίδιος είπε πως είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να έχει μία κανονική ζωή έξω από τη δουλειά του.

«Το τι κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου είναι προβλέψιμο. Μ’ αρέσει να αθλούμαι, να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, αλλά τσακωνόμαστε για την ποδηλασία», είπε, αποκαλύπτοντας πως έφαγε και… «γκρίνια» από τη σύζυγό του πριν από λίγες ημέρες.

«Τις προάλλες με πήρε η Μαρέβα έξαλλη και μου λέει είδες τι έπαθε ο πρωθυπουργός του Βελγίου; Πήγε για ποδήλατο με το γιο του και έπεσε!», δήλωσε χαμογελώντας.

Εκλογές: Στη μάχη και η Μαρέβα με γυναίκες της Δυτικής Αθήνας 

Εξάλλου, απαντώντας στο εάν έχει κάποιο παρατσούκλι, είπε πως το μόνο που του έχουν αποδώσει είναι το «Κούλης». «Πέραν αυτού όχι. Και χρησιμοποιήθηκε υποτιμητικά σε έναν μεγάλο βαθμό. Όλα αυτά είναι μέσα στην πολιτική, πιστεύω ότι απαντήθηκαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου», σημείωσε.

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο Master Chef: Δοκίμασε on air… ντολμαδάκια

«Θα κάνουμε ένα challenge και θέλω τη γνώμη σας», είπε η Δανάη Μπάρκα στο τέλος της εκπομπής, οδηγώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην κουζίνα της εκπομπής.

«Κάτι υποψιάζομαι… Πολλά διαφορετικά ντολμαδάκια;», είπε ο ίδιος χαμογελώντας και ξεκίνησε να δοκιμάσει ντολμαδάκια του σεφ του «Πάμε Δανάη».

«Εντάξει, περνάμε στην επόμενη φάση;», αναρωτήθηκε η Δανάη Μπάρκα, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά: «Τόσο που θα φάω και το υπόλοιπο!».

«Εμένα μου αρέσουν πολύ τα γιαλαντζί. Η μάνα μου βέβαια τα έκανε με κιμά. Οπότε αυτή είναι η επόμενη πρόκληση», είπε. Μάλιστα, όταν η Δανάη Μπάρκα του πρότεινε να έρθει να τα μαγειρέψουν μαζί, απάντησε: «Μην το παρακάνουμε… Δεν ξέρω να μαγειρεύω τίποτα!».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top