Το παρασκήνιο της ορκωμοσίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης 

Ποιοι έδωσαν πολιτικό όρκο και γιατί ζήτησε αμεροληψία ο Σαρμάς    

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς απηύθηνε συστάσεις για αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Κατά την παράδοση-παραλαβή η οικονομία και τα ελληνοτουρκικά ήταν σε πρώτο πλάνο. 

Συνεδρίασε το πρώτο υπουργικό – Οι οδηγίες Σαρμά προς τους υπουργούς

18 από τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης ορκίστηκαν από τον Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά.

Η υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς έδωσαν πολιτικό όρκο.  Το Υπουργικό Συμβούλιο αποτελείται από 21 μέλη εκ των οποίων 5 γυναίκες.

Νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης   

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ζήτησε αμεροληψία

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός συνέστησε αντικειμενικότητα σε όλες τις πράξεις των υπουργών. 

«Να μη θεωρηθεί ότι στοιχειοθετούν παρέμβαση υπέρ ή κατά κάποιας πολιτικής παράταξης στον εκλογικό αγώνα που ακολουθεί» διαμήνυσε ο κ. Σαρμάς.  

Αυτή είναι η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα διεξάγει τις εκλογές

Σε επιφυλακή τα  Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας 

Στην παράδοση των υπουργείων εξωτερικών από τον Νίκο Δένδια στον Βασίλειο Κασκαρέλη και Άμυνας από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στον Αλκιβιάδη Στεφανή, τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην Τουρκία. 

Ο Νίκος Δένδιας παραδίδει τα καθήκοντα του Υπουργού Εξωτερικών στον Βασίλη Κασκαρέλη

Ο Νίκος Δένδιας παραδίδει τα καθήκοντα του Υπουργού Εξωτερικών στον Βασίλη Κασκαρέλη   

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Τουρκία, βεβαίως δεν επιτρέπεται εφησυχασμός» τόνισε ο κ. Δένδιας.

 Δένδιας: Μεγαλώσαμε την Ελλάδα  - Φεύγουμε υπερήφανοι από το ΥΠΕΞ 

 «Σε ό,τι αφορά τις εκλογές που έρχονται στην Τουρκία και την ανάγκη οι ένοπλες δυνάμεις να έχουν μία ετοιμότητα και να παρακολουθούν, είμαστε σίγουροι ότι το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο» ανέφερε στην παράδοση καθηκόντων στο Πεντάγωνο ο υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.    

Αισιοδοξία για τις προοπτικές της Ελλάδας 

Με αισιοδοξία για τις προοπτικές της Ελλάδας παρέδωσαν το τιμόνι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης στην Ελένη Λουρή και ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον Θεόδωρο Πελαγίδη.

«Πετύχαμε 12 αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας με αποτέλεσμα σήμερα η Ελλάδα να βρίσκεται μισό βήμα από την επενδυτική βαθμίδα,  διαθέτοντας όλα τα εχέγγυα για να την κατακτήσει τους επόμενους μήνες» επισήμανε ο μέχρι τώρα Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.    

Οι Υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης προσέρχονται για την ορκωμοσία

Οι Υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης προσέρχονται για την ορκωμοσία   

Νωρίτερα οι υπηρεσιακοί υπουργοί έφταναν στο Προεδρικό Μέγαρο με αμηχανία και... χαμόγελα.

Αρκετοί έφτασαν συνοδευόμενοι από τους συζύγους και τα παιδιά τους, όπως η υπουργός Εργασίας Πατρίνα Παπαρηγοπούλου και ο υπουργός Παιδείας Χρήστος Κίττας.    


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top