Σουδάν: Nέα αποστολή για την επιστροφή Ελλήνων στην πατρίδα τους

Χαρτούμ: «Είμαστε εγκλωβισμένοι στη Μητρόπολη»- Δύο τραυματίες στο 401

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο νοσηλεύονται οι δύο Έλληνες που τραυματίστηκαν από ρουκέτα κοντά στην Μητρόπολη στο Σουδάν.

Σουδάν: «Έπεσε πύραυλος κοντά στο σπίτι μας»- Μαρτυρίες Ελλήνων διασωθέντων

Ο ένας από τους δύο είναι διασωληνωμένος και έχει τραύματα στην κοιλιά και τα πόδια. Επρόκειτο να μπει το απόγευμα στο χειρουργείο. Δεν έχει διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο και αύριο το πρωί πιθανότατα θα υπάρχουν νεότερα για την υγεία του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Συμεωνίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Ο δεύτερος είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. 

Συναγερμός στον ΠΟΥ για το Σουδάν - Μολυσματικοί ιοί στα χέρια ενόπλων

Στο επιχειρησιακό σκέλος, αναμένεται τις επόμενες ώρες το ελληνικό αεροσκάφος C-27 που είναι στο Ασουάν της Αιγύπτου να μεταβεί στο Τζιμπουτί για να παραλάβει περίπου 12 ξένους υπηκόους. Θα επιστρέψει στη συνέχεια στην Αίγυπτο, θα ανεφοδιαστεί και θα μεταβεί στην Ιορδανία για να παραλάβει και τους 14 Έλληνες πολίτες που απεγκλώβισαν από το Σουδάν οι Ολλανδοί. 

Επίσης, το ελληνικό C-130 που βρίσκεται στην Αίγυπτο είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν οι συνθήκες της εκεχειρίας το επιτρέψουν, να προσγειωθεί στο Σουδάν για να απεγκλωβίσει τους 70- 80 Έλληνες και Κύπριους πολίτες που παραμένουν εκεί.

Χαρτούμ: «Είμαστε εγκλωβισμένοι στη Μητρόπολη»

Όσο οι μάχες στους δρόμους του Χαρτούμ συνεχίζονται, τόσο κορυφώνεται η αγωνία για τους συμπατριώτες μας που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Νουβίας, Σάββα, ο οποίος μέχρι χθες αργά το βράδυ παρέμενε στη Μητρόπολη.

To ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με το ηχητικό ντοκουμέντο του Μητροπολίτη Νουβίας, Σάββα

To ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με το ηχητικό ντοκουμέντο του Μητροπολίτη Νουβίας, Σάββα

«Είμαστε εγκλωβισμένοι 12 άτομα στη Μητρόπολη. Δεν  μπορούμε να μετακινηθούμε, δεν μπορούμε να φτάσουμε προς τη βάση. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να φύγουμε η όχι. Βρισκόμαστε στο μέσο των πυρών. Πάρα πολύ δύσκολο να μετακινηθούμε είτε με αυτοκίνητο, είτε πεζή μέχρι κάποιο σημείο» είπε ο Μητροπολίτης.

Συνάντηση Δένδια με τους επαναπατρισμένους Έλληνες

Οι Έλληνες που επαναπατρίστηκαν και οι συγγενείς τους συναντήθηκαν το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών με τον υπουργό Νίκο Δένδια και περιέγραψαν όσα έζησαν. Ευχαρίστησαν την ελληνική ηγεσία για τη συνδρομή της στον απεγκλωβισμό τους παρά την κατάσταση στο Σουδάν.

Ο Λευκός Οίκος πιέζει για εκεχειρία  

Η κατάσταση αντί να αποκλιμακώνεται γίνεται όλο και πιο εκρηκτική.   Ο Λευκός Οίκος πιέζει και τους δυο στρατηγούς να τηρήσουν την εύθραυστη εκεχειρία που έχει κηρυχθεί για 72 ώρες, ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι πολίτες ξένων κρατών που κινδυνεύουν κάθε στιγμή που περνάει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top