Βουλή: Υψηλοί τόνοι και κόντρα Τσίπρα – Βορίδη για το κόμμα Κασιδιάρη

Με άδεια έδρανα η συζήτηση για το «μπλόκο»

Ψηφίζεται απόψε η τροπολογία για το εκλογικό μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη. Είναι η τελευταία πράξη του Κοινοβουλίου, το οποίο κλείνει πλέον για το Πάσχα και δεν θα ξανανοίξει λόγω των εκλογών. Ο κοινοβουλευτικός συντάκτης  του Star, Γιώργος Κολοβάτσιος, μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεως τα τελευταία νέα για τη στάση των κομμάτων, αλλά και για το παρασκήνιο αυτής της τελευταίας συνεδρίασης. 

Κόμμα Κασιδιάρη: Σήμερα στη Βουλή η τροπολογία – μπλόκο πριν τις εκλογές

Όπως ανέφερε, πλέον αναμένεται η ολοκλήρωση της λίστας των ομιλητών για να ψηφιστεί η τροπολογία με την οποία το εκλογικό μπλοκάρισμα του κόμματος Κασιδιάρη θα εξεταστεί από την Ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο πλέον θα είναι αρμόδιο για την ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών.  

«Μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη: «Ναι» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Αποχή από τον ΣΥΡΙΖΑ  

Η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται να ψηφιστεί από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει, ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα25 θα  καταψηφίσουν.  

 Άδεια έδρανα στην τελευταία συνεδρίαση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Η τελευταία αυτή συνεδρίαση της Βουλής  ήταν μια χαμηλή πτήση από πλευράς συμμετοχής των βουλευτών.  Από το πρωί η αίθουσα ήταν σχεδόν άδεια  με ελάχιστους βουλευτές στην Ολομέλεια, παρά την κρισιμότητα της διάταξης που συζητείται για την προστασία της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Μόνο την ώρα που μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας μπήκαν κάποιοι παραπάνω στην αίθουσα, αλλά συνολικά σε καμία περίπτωση δεν ξεπέρασαν τους 40. Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών είναι ήδη στις περιφέρειες τους για περιοδείες λόγω του Πάσχα και η Βουλή Μάρα  δεν αναμένεται να συνεδριάσει ξανά  πάρα μόνο μετά τις εκλογές.

Σε υψηλούς τόνους  η συζήτηση και αντιπαράθεση Τσίπρα - Βορίδη  

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση στη Βουλή. Έντονη ήταν η αντιπαράθεση  του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάκη Βορίδη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι εξελίσσεται στον καλύτερο χορηγό του κόμματος Κασιδιάρη, για να απαντήσει ο Υπουργός Εσωτερικών ότι ο κ Τσίπρας υιοθετεί τα επιχειρήματα των φασιστών. 

Τσίπρας στο Star: Είμαι κάθετος – Δεν κάνω κυβέρνηση των ηττημένων

«Αντισυνταγματική» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη νέα ρύθμιση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη συνάντηση που είχε ο  Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου,  Χρήστο Τζανερρίκο, ο οποίος παραιτήθηκε.  

Βουλή: Υψηλοί τόνοι από τον Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Βουλή: Υψηλοί τόνοι από τον Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για το μπλόκο στο κόμμα 

«Ξεμονάχιαζε ανώτατους δικαστικούς, τον πρόεδρο του τμήματος, σε καφενεία πέριξ του Μαξίμου…  Διαπιστώσατε ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία, τότε φέρατε νέα τροπολογία να διευρύνετε τη σύνθεση…  Τι καταφέρνετε; Γίνατε οι καλύτεροι χορηγοί της ακροδεξιάς και του κόμματος Κασιδιάρη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Προφανώς η συνάντηση έγινε προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση και στην εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης. Είναι απολύτως θεμιτή, κανονική και επιβαλλόμενη» απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών.   

Βουλή: Αντιπαράθεση για τη διάταξη που βάζει «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη 

Η αντιπαράθεση περιελάμβανε και προσωπικές αιχμές του  Α. Τσίπρα στον κ. Βορίδη, για το πολιτικό του παρελθόν. «Κατηγορεί ο κ. Βορίδης, πρώην  γραμματέας νεολαίας ΕΠΕΝ, την Αριστερά, σύσσωμη την Αριστερά,  ως συνοδοιπόρους της Χρυσής Αυγής! Ε, δεν πάει!».  Όπως πρόσθεσε, κατηγορώντας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «το έκανε ο πρωθυπουργός, βγήκε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή».  

Μητσοτάκης: Κλείνουν το «μάτι» στη Χρυσή Αυγή όσοι δεν ψηφίσουν    

«Αυτό είναι το μέτωπο με τον φασισμό; Το να υιοθετείς τα επιχειρήματα των φασιστών σε μια τέτοια διαδικασία;» απάντησε μεταξύ άλλων ο Μάκης Βορίδης.  

O Μάκης Βορίδης απαντά στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή     

O Μάκης Βορίδης απαντά στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή    

«Βολές» του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου για την τροπολογία για Κασιδιάρη

Με τη νέα ρύθμιση, την τύχη του κόμματος Κασιδιάρη , θα κρίνουν και οι 10 δικαστές του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου και όχι πενταμελής επιτροπή. 

 «Δεν μπήκαμε στον πειρασμό να αντιπολιτευθούμε  σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα… Κρατήσαμε στάση που  υπαγορεύεται από υψηλό αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης» ανέφερε από το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης. 

«Ο λαός να τους πετάξει στον αγύριστο» ζήτησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.   

«Δε βρωμίζουμε τη Δημοκρατία. Αυτοί που την βρώμισαν είναι υποχρεωμένοι να ξεβρωμίσουν αυτή την ιστορία» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.  

 «Ανεχτήκατε και εκθρέψατε στους κόλπους σας τον ακροδεξιό εσμό» υποστήριξε ο  Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top