Μητσοτάκης: Κλείνουν το «μάτι» στη Χρυσή Αυγή όσοι δεν ψηφίσουν    

Τι δήλωσε για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη στη Βοιυλή      

Έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να ψηφίσουν αύριο στη Βουλή τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση για να μπει ανάχωμα στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και στο κόμμα Κασιδιάρη, που, όπως είπε, θέλει με «φερετζέ» να πάρει μέρος στις εκλογές, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε κατοίκους στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Οριστικό μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη με νέα τροπολογία στη Βουλή!  

«Εμείς φέρνουμε νέα τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στην πλήρη σύνθεση του τμήματος του Αρείου Πάγου να ερμηνεύσει το νόμο τον οποίο έχουμε ψηφίσει και να υψώσει αυτό το τείχος το οποίο θα πρέπει υπό κανονικές συνθήκες να ενώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Αύριο στη Βουλή θα αναλάβουν όλες και όλοι την ευθύνη τους. Αυτοί που δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία είναι οι ίδιοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι τελικά στη "Χρυσή Αυγή". Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν τελικά με κάποιο τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο κοινοβούλιο. Θέλω να θυμίσω στο παρελθόν όποτε χρειαζόταν συμπορεύτηκε μαζί τους. Μαζί ψήφισαν τότε για να πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Και για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου μαζί είχαν συμπορευτεί.

Και επισήμως πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη ο αντεισαγγελέας Α. Κανελλόπουλος

Εδώ, λοιπόν, θα κριθούν όλοι. Και κάνω μία έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου αύριο, τελευταία μέρα, ουσιαστικά, λειτουργίας του κοινοβουλίου πριν διαλυθεί η Βουλή, να ομονοήσουμε επιτέλους. Να βάλουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας και να αντιληφθούμε ότι το ζήτημα αυτό είναι μείζον ζήτημα Δημοκρατίας. Η "Χρυσή Αυγή" είναι μία οργάνωση εγκληματική, καταδικασμένη. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο αυτά τα οποία ζήσαμε τις εποχές της κρίσης. Και όλοι μαζί να υψώσουμε εμπόδιο, ανάχωμα σε αυτά τα σχέδια τα οποία κάποιοι καταστρώνουν. Και ελπίζω ότι, τελικά, μέχρι αύριο θα πρυτανεύσει η λογική. Κοντός ψαλμός όμως, αύριο θα ξέρουμε και όλοι θα λογοδοτήσουν τελικά για τη συμπεριφορά τους. Και, ξέρετε, στην ψήφο τελικά στο κοινοβούλιο κρύβονται οι πραγματικές προθέσεις και όχι στα λόγια».


Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Κασιδιάρη – Βολές Τσίπρα σε Μητσοτάκη


Μητσοτάκης: «Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω το δίλημμα των εκλογών»  

Αναφερόμενος στις εκλογές της 21ης Μαΐου τόνισε πως το δίλημμα είναι «αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω» και ζήτησε από τους πολίτες να συγκρίνουν τη σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη (Motion Team/ Β. Βερβερίδης)  

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς, εφόσον επανεκλεγεί πρωθυπουργός και σημείωσε:

«Όπως δεσμεύτηκα το 2019 ότι θα μειώσω τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα έτσι και τώρα δεσμεύομαι ότι με τη δική μας πολιτική θα δείτε καλύτερες απολαβές και καλύτερους μισθούς, είτε δουλεύετε στον ιδιωτικό τομέα, είτε είστε αυτοαπασχολούμενοι, είτε είστε δημόσιοι υπάλληλοι».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top