Τσίπρας στο Star: Είμαι κάθετος – Δεν κάνω κυβέρνηση των ηττημένων

Επίθεση στην κυβέρνηση για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη 

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα     

Κατηγορηματικός ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών, ότι δεν πρόκειται να σχηματίσει «κυβέρνηση των ηττημένων», σε περίπτωση που το κόμμα του είναι δεύτερο στις εκλογές της 21ης Μαΐου, 2023.     

«Είμαι κάθετος σε αυτό, εδώ δεν κάνουμε μπακαλική. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι προϋπόθεση για προοδευτική διακυβέρνηση είναι η νίκη στις εκλογές», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν ξέρει ποιοι θα είναι οι συσχετισμοί και αν θα  απαιτείται η στήριξη του  κ. Βαρουφάκη, «ακόμη και του ΚΚΕ», αλλά συμπλήρωσε ότι υπάρχει σε κάθε περίπτωση η λύση της ανοχής (σημ. για την οποία απαιτείται ένα κόμμα να διαθέτει άνω των 120 εδρών στη Βουλή, ακόμα και αν δε διαθέτει 151).

Σχολίασε επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης «λέγοντας "αυτοδυναμία" λέει ότι ακόμα κι αν βγει πρώτος, θα πάμε σε δεύτερες και τρίτες εκλογές και όσες χρειαστεί για να έχει αυτοδυναμία».

«Βλέπω όμως τώρα ότι αρχίζει και τα γυρνάει, θα πάρει λέει τη διερευνητική εντολή, αν έρθει πρώτο κόμμα η ΝΔ, άρα θα αξιοποιήσει βάσει του Συντάγματος το προνόμιο για να σχηματίσει κυβέρνηση», συνέχισε ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τσίπρας στο Star: Λόγια του αέρα ότι δε θα είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος   

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε και την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, για κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία πρωθυπουργός δε θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, συμφωνώντας σε αυτό με τον... Κυριάκο Μητσοτάκη: «Όλα αυτά είναι λόγια του αέρα. Δε νομίζω ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος, θα υπάρξουν τέτοια διλήμματα, γιατί θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές, αν αυτό δε συμβεί».

Ανδρουλάκης: «Όχι» σε Μητσοτάκη-Τσίπρα - Ποιο πρόσωπο θέλει για πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι σε αυτήν την περίπτωση τα υπόλοιπα κόμματα, σε μια δεύτερη κάλπη «θα συνθλιβούν στις μυλόπετρες της ενισχυμένης αναλογικής», καθώς η εκλογική αναμέτρηση θα πάρει τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος. 

Επίθεση στην κυβέρνηση για την τροπολογία για το κόμμα  Κασιδιάρη 

Ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη νέα τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πιστεύουμε ότι η λύση είναι ένα δεύτερο λάθος

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τζανερρίκος μετά τον σάλο για το κόμμα του Κασιδιάρη

Χαρακτήρισε επίσης ευθεία απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη τη συνάντηση του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με τον παραιτηθέντα πρόεδρο του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου Χρήστο Τζανερρίκο, σύμφωνα με δημοσιεύματα. 

Οριστικό μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη με νέα τροπολογία στη Βουλή!    

Όσον αφορά την αναφορά του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ότι εδώ που έχουμε φτάσει το ζητούμενο δεν είναι η κριτική στην κυβέρνηση, αλλά η μάχη απέναντι στον νεοναζισμό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Η μάχη απέναντι στο φασισμό, στο νεοναζισμό και στον Κασιδιάρη, δεν κερδίζεται με διάτρητα και αντισυνταγματικά διατάγματα. Και δε θα μας κάνει -και σε μένα προσωπικά- κανένας μαθήματα στάσης απέναντι στον φασισμό. Γιατί την έχουμε δώσει και τη δίνουμε αυτή τη μάχη καθημερινά. Η απάντηση είναι ότι πρέπει όλο το δημοκρατικό τόξο να προσχωρήσει σε μία ορθή λογική και στάση νομοθέτησης, που δε θα παραβιάζει το Σύνταγμα και δε θα δημιουργεί εικόνες  χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, σαν και αυτές που είδαμε προχθές». 

Δένδιας: Στην Ίμβρο τη Μεγάλη Παρασκευή με τον Πατριάρχη  για τον Επιτάφιο 

Αλέξης Τσίπρας στο Star: Σκληρή κριτική σε Κυριάκο Μητσοτάκη και για την οικονομία  

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και για τα ζητήματα της οικονομίας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του προεκλογική συνέντευξη στη Μάρα Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Αλέξης Τσίπρας: Τι είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την οικονομία, τους φόρους και την ακρίβεια  
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top