Κόμμα Κασιδιάρη: Σήμερα στη Βουλή η τροπολογία – μπλόκο πριν τις εκλογές

Αναμένεται σκληρή μάχη μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Κόμμα Κασιδιάρη: τo ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με τις τελευταίες εξελίξεις   

Ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης, η οποία θέτει πρόσθετες δικλίδες ασφαλείας για να αποτραπεί η κάθοδος του κόμματος Κασιδιάρη στις επικείμενες εκλογές. 

Οριστικό μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη με νέα τροπολογία στη Βουλή!  

Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες προβλέπει πως η απόφαση για το αν ένα κόμμα, ο αρχηγός του οποίου έχει καταδικαστεί για εγκληματικές πράξεις, θα μπορέσει να συμμετέχει ή όχι στις εκλογές θα λαμβάνεται από όλα τα μέλη του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου. 

Μητσοτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ “κλείνει” το μάτι στην Ακροδεξιά»

Ο Κ. Μητσοτάκης χθες κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση του ως προς την τροπολογία, κατηγορώντας τον ότι με την απόφασή του να μην την ψηφίσει «κλείνει το μάτι» στην ακροδεξιά. 

Τσίπρας στο Star: Είμαι κάθετος – Δεν κάνω  κυβέρνηση των ηττημένων

«Στη Βουλή θα αναλάβουν όλες και όλοι την ευθύνη τους. Αυτοί οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία, είναι οι ίδιοι οι οποίοι "κλείνουν το μάτι" τελικά στη Χρυσή Αυγή. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν τελικά με κάποιο τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο Κοινοβούλιο. Δεν είχαν δυσκολία, θέλω να θυμίσω, στο παρελθόν, όποτε χρειαζόταν να συμπορεύονται μαζί τους» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης και συνέχισε:

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία που θα μπλοκάρει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές - Eurokinissi

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία που θα μπλοκάρει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές - Eurokinissi

«Μαζί ψήφισαν τότε, για να πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου, μαζί είχαν συμπορευθεί. Εδώ λοιπόν θα κριθούν όλοι».

Μητσοτάκης: Κλείνουν το «μάτι» στη Χρυσή Αυγή όσοι δεν ψηφίσουν

Η κυβέρνηση εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του αυτή επιθυμεί να δώσει στο προφίλ του μια αντισυστημική διάσταση, σε μια προσπάθεια να αλιεύσει ψήφους από το κόμμα Κασιδιάρη – Κανελλόπουλου. 

Βουλή: Τι θα ζητήσει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση θα απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα κόμματα, να βάλουν στην άκρη τις όποιες διαφορές τους και να αντιμετωπίσουν το θέμα ως ένα μείζον ζήτημα Δημοκρατίας.

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τζανερρίκος μετά τον σάλο για το κόμμα του Κασιδιάρη

Βασικό της επιχειρήμα θα είναι πως η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση εγκληματική, καταδικασμένη και όλα τα κόμματα πρέπει να υψώσουν ένα ανάχωμα στα σχέδια τα οποία κάποιοι καταστρώνουν.

Aναμένεται σφοδρή αντιπαράθεση σήμερα στη Βουλή για την τροπολογία που βάζει μπλόκο στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές - Eurokinissi

Aναμένεται σφοδρή αντιπαράθεση σήμερα στη Βουλή για την τροπολογία που βάζει μπλόκο στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές - Eurokinissi

Βουλή: Στηρίζει το ΠΑΣΟΚ

Ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Μέρα25, Ελληνική Λύση έχουν ξεκαθαρίσει ότι δε θα στηρίξουν την τροπολογία, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θα την ψηφίσει. 

Και επισήμως πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη ο αντεισαγγελέας Α. Κανελλόπουλος

Η Χαριλάου Τρικούπη, αν και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα Κασιδιάρη, δηλώνει πως «στηρίζει κάθε μέτρο που αποκλείει την εγκληματική οργάνωση από τη συμμετοχή της στις εκλογές, με στόχο την προστασία της δημοκρατίας».

Παραίτηση Τζανερρίκου και συνάντηση με Γεραπετρίτη

Χθες παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο επικεφαλής του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, που θα έκρινε αν το κόμμα Κασιδιάρη θα μπορούσε να συμμετάσχει στις εκλογές, Χρήστος Τζανερρίκος, επικαλούμενος λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Κασιδιάρη – Βολές Τσίπρα σε Μητσοτάκη

Ο κ. Τζανερρίκος είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτη, την οποία επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας πως δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης σε καμία φάση αυτής της περιόδου. 

Κατά τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κρίθηκε χρήσιμο να υπάρξει  διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας και δεδομένου ότι υπάρχουν, όπως τόνισε, και δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του Δικαστηρίου.

Εκλογές: Στις 22 Μαΐου η προκήρυξή τους

Σήμερα πέφτει η αυλαία των εργασιών του Κοινοβουλίου και η Βουλή θα ανοίξει ξανά μετά το Πάσχα για να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσής της για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Κατατέθηκε η τροπολογία για Κασιδιάρη και Χρυσή Αυγή: Τι αναφέρει

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να μεταβεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσημη προκήρυξη των εκλογών το Σάββατο 22 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top