Κατατέθηκε η τροπολογία για Κασιδιάρη και Χρυσή Αυγή: Τι αναφέρει

«Eκλογικό μπλόκο» για αρχηγούς - μέλη εγκληματικών οργανώσεων    

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το νομοθετικό «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη. 

Νομοθετικό μπλόκο στον Κασιδιάρη

Νομοθετικό μπλόκο στον Κασιδιάρη 

Όπως μετέδωσε ο κοινοβουλευτικός συντάκτης Αντώνης Αντωνόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η τροπολογία κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή και θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη, καθώς η σχετική διάταξη βρίσκεται ήδη στις υπηρεσίες της Βουλής. .

Κόμμα Κασιδιάρη: «Μπλόκο» με νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει η κυβέρνηση 

Η τροπολογία αφορά ξεκάθαρα τον Ηλία Κασιδιάρη και τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί δυνητικά για άλλα κόμματα, όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποία ενέκρινε τη νομοθετική της παρέμβαση.   

Η τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: επιστροφή ΣΥΡΙΖΑ στον λαϊκισμό της πλατείας    

Σύμφωνα με πληροφορίες η διάταξη καθιστά σαφές ότι αρχηγός ή μέλος εγκληματικής οργάνωσης - δηλαδή τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή-  δεν μπορεί να είναι πρόεδρος ή (και εδώ είναι το κλειδί) ο πραγματικός αρχηγός ενός κόμματος που κατεβαίνει στις εκλογές. 

Με αυτή τη διάταξη εκτιμάται ότι ο Άρειος Πάγος θα μπορεί να μπλοκάρει την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη ή και της Χρυσής Αυγής στις εκλογές, αν προσπαθήσουν να κατέβουν με κάποιον «αχυράνθρωπο» για αρχηγό. 

Κ. Μητσοτάκης: Προαναγγέλλει «μπλόκο» στο κόμμα του Κασιδιάρη

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί τη Τρίτη με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση γιατί αυτό θα είναι και ένα μήνυμα στον Άρειο Πάγο για την  αυστηρή εφαρμογή της. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι θα καταθέσει δική του πρόταση, ενώ σε πιο συναινετική γραμμή κινείται το ΠΑΣΟΚ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top