Κ. Μητσοτάκης: Προαναγγέλλει «μπλόκο» στο κόμμα του Κασιδιάρη

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για να μείνει εκτός Βουλής το κόμμα Κασιδιάρη

«Μπλόκο» στο κόμμα «Έλληνες» που έχει ιδρύσει, ο πρωτόδικα, καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης προαναγγέλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το θέμα είχε συζητηθεί πολύ σε επίπεδο κυβερνητικού επιτελείου και έχει εδώ και καιρό προετοιμαστεί μια ρύθμιση σε συνεργασία του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη και του υπουργού Εσωτερικώ,ν Μάκη Βορίδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πολιτικού σχολιαστή Γιώργου Ευγενίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ωστόσο, σήμερα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε αυτή τη ρύθμιση, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Οφείλει το πολιτικό σύστημα να εξαντλεί τα περιθώρια τα οποία δίνει το Σύνταγμα, ώστε να μην εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Νομίζω η πρόταση αυτή τα λέει όλα. Τα υπόλοιπα θα τα πληροφορηθείτε σύντομα».

Ετοιμάζεται λοιπόν ρύθμιση, της οποίας η διατύπωση θα «πιάνει» και το σενάριο «αχυράνθρωποι» να μπαίνουν μπροστά και το κόμμα στην πραγματικότητα να είναι μια συνέχεια «εγκληματικής οργάνωσης».

Στην περίπτωση του κόμματος «Έλληνες», ο κ. Κασιδιάρης έχει βάλει μπροστά τον συνόνοματο ξάδερφό του. Αυτό θα είναι το νομικό περίβλημα και κατά περίπτωση θα κρίνει ο Άρειος Πάγος που ανακηρύσσει τους υποψηφίους. 

Λέγεται ότι είναι θέμα ημερών να έρθει τροπολογία. Υπάρχει, άλλωστε, το νομοσχέδιο του Εσωτερικών για την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση που θα είναι την Τρίτη στην Ολομέλεια και μπορεί να μπει εκεί. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top