Μητσοτάκης στο Υπουργικό: επιστροφή ΣΥΡΙΖΑ στον λαϊκισμό της πλατείας  

Τη θλίψη του εξέφρασε για τους πιλότους του Phantom 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (Video Star, φωτογραφίες Ευρωκίνηση Σ. Δημητρόπουλος)   

Για προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ «στην πολιτική την οποία θέλει η πλατεία» και «επιστροφή στον λαϊκισμό των συνθημάτων και των αχαλίνωτων ψεμάτων» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία παρεβρέθηκε μετά την κηδεία του πιλότου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από την πτώση του F-4 Phantom τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.     

Δάκρυσαν ο Μητσοτάκης και η Σακελλαροπούλου στην κηδεία του Τουρούτσικα

«Δεν θέλω να αφιερώσω πολύ χρόνο σε αυτά τα οποία συμβαίνουν στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης -είμαι ίσως επηρεασμένος και από την κηδεία στην οποία συμμετείχα», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης για την κηδεία των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας στην οποία παρευρέθηκε και εν συνεχεία πρόσθεσε: 

«Θα πω μόνο μία κουβέντα: ότι αυτή η απαράδεκτη απόφαση της μη συμμετοχής στις ψηφοφορίες της Βουλής ουσιαστικά δηλώνει την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική την οποία θέλει η πλατεία. Είναι μία επιστροφή στον λαϊκισμό των συνθημάτων και των αχαλίνωτων ψεμάτων, αντί του ορθολογισμού, των επιχειρημάτων. Είναι ολέθριες εμπειρίες τις οποίες η χώρα σε καμία περίπτωση δεν θέλει να ξαναζήσει. Είχαμε προειδοποιήσει, βέβαια, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρούσε να ρίξει τη χώρα στον βούρκο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Πρέπει να πω όμως ότι αυτό το οποίο άκουσα ξεπέρασε και τις δικές μου υποψίες, ένα κόμμα που υποτίθεται ότι διεκδικεί την πλειοψηφία στη Βουλή, ουσιαστικά να την εγκαταλείπει. Βέβαια θα ξαναπώ αυτό το οποίο είπα ήδη, ότι έχουμε κοινοβουλευτική και όχι «πεζοδρομιακή» δημοκρατία, αλλά φαίνεται ότι ορισμένες κακές συνήθειες της αντιπολίτευσης δεν αλλάζουν».

O K. Μητσοτάκης στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

O K. Μητσοτάκης στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου   

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως «είναι πάρα πολύ σημαντικό, όμως, όσο απαραίτητο είναι να απαντάμε σε αυτές τις ακραίες συμπεριφορές, να εστιάζουμε στον δικό μας θετικό προγραμματικό και πολιτικό λόγο» και  συμπλήρωσε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην επιτρέψουμε στη χώρα να συμπαρασυρθεί σε αυτόν τον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου έχουμε πολλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε, πολλές θετικές ειδήσεις: η εθνική οικονομία αναβαθμίστηκε μόλις πρόσφατα για 12η φορά. Μια σειρά από κατατάξεις φέρνουν την Ελλάδα στην κορυφή βαθμολογιών όπου παλαιότερα ήταν ουραγός. Και μάλιστα είδα σήμερα ότι η χώρα μας βελτίωσε κατά 9 θέσεις - η μεγαλύτερη πρόοδος από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες - την κατάταξή της στην κλίμακα της δημοκρατικής διακυβέρνησης, παρά τα όποια λάθη μπορεί να έχουν συμβεί.

Αποχή ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι «η μάχη στα τρόφιμα συνεχίζεται» και ότι το «Καλάθι του Νοικοκυριού» έχει αποτελέσει «ένα σημαντικό «ανάχωμα» απέναντι στον πληθωρισμό», αλλά και ότι «έρχεται εντός των επόμενων εβδομάδων και η κάρτα αγορών, το «Marκet Pass»».

«Και βέβαια σοβαρή ανακούφιση δίνουν και οι αυξήσεις στις συντάξεις, οι οποίες κατεβλήθησαν ήδη στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά και η νέα άνοδος του κατώτατου μισθού την 1η Απριλίου. Και βέβαια, θα το ξαναπούμε, στόχος μας και στόχος δεύτερης τετραετίας είναι η συνολική αναβάθμιση των μισθών στη χώρα» πρόσθεσε. 

Η διάταξη για Κασιδιάρη  

Για τα θέματα της σημερινής ατζέντας του υπουργικού και εκτάκτως στην αρχή και εκτός ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική, όπως σημείωσε, διάταξη την οποία θα καταθέσει σήμερα η κυβέρνηση στη Βουλή για την προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα, κάνοντας λόγο για «εγκληματικές οργανώσεις που εμφανίζονται με τον μανδύα πολιτικών κομμάτων».

Κόμμα Κασιδιάρη: «Μπλόκο» με νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει η κυβέρνηση 

«Είναι μια διάταξη αντίστοιχη με αυτή που ισχύει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Αποβλέπει -να το ξαναπώ- όχι στον αποκλεισμό των ιδεών, αλλά στη θωράκιση της ομαλότητας και των συνταγματικών ελευθεριών. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ζητούμε, επιδιώκουμε, ελπίζω να μπορούμε να πετύχουμε την υποστήριξη όλων των κομμάτων». Σύμφωνα με αυτή την νέα ρύθμιση, στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα τα οποία έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον ο οποίος έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας. Αυτό προφανώς θα κρίνεται από τον 'Αρειο Πάγο, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος κατά το Σύνταγμα να ανακηρύσσει τα υποψήφια κόμματα. Στα κριτήριά του, ωστόσο, θα συμπεριλαμβάνονται τώρα και οι σαφείς προϋποθέσεις που θέτει το νέο νομοθέτημα» τόνισε ο Πρωθυπουργός, 

Για τα θέματα του υπουργικού συμβουλίου είπε ότι είναι πολλά, από τη στέγαση των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας μέχρι την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, του φαινομένου του bullying, και από τη διαχείριση των αποβλήτων, την επέκταση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μέχρι το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο.

«Με άλλα λόγια, εξακολουθούμε να συζητάμε και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο. Γιατί, θα το ξαναπώ, δική μας πυξίδα παραμένει η καλύτερη ζωή για κάθε πολίτη. Και όπως επί 3,5 χρόνια κάνουμε -παρά τις δυσκολίες- ό,τι είπαμε, έτσι και τώρα θα κάνουμε ό,τι σχεδιάζουμε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν», τόνισε.

Μητσοτάκης για τον θάνατο των δύο πιλότων του Phantom   

Στην αρχή της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε για τον θάνατο των δύο πιλότων του μαχητικού αεροσκάφους F -4:     

«Ξεκινώ καταθέτοντας την οδύνη όλων για τα δύο παλικάρια της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Επέστρεψα μόλις -ήμασταν μαζί και με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης- από την κηδεία του Υποσμηναγού Τουρούτσικα, ενώ δυστυχώς μόλις χθες έγινε γνωστή και η απώλεια του Σμηναγού Τσιτλακίδη».

Στην κηδεία του πιλότου οι Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης και Τσίπρας

Για το ίδιο θέμα ανέφερε: «Νομίζω ότι είναι στιγμές θλίψης αλλά και μεγάλης υπερηφάνειας για τους ήρωες πιλότους μας, αυτούς που καθημερινά αναγκάζονται να δοκιμάζουν και τα δικά τους όρια, αλλά και τα όρια των μηχανών τους στους ελληνικούς ουρανούς. Έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με τον θάνατο για να μπορούμε να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Η πατρίδα δεν τους ξεχνά και πάντα τους τιμά», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top