Κόμμα Κασιδιάρη: «Μπλόκο» με νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει η κυβέρνηση 

Ανταλλαγή αιχμών με τον ΣΥΡΙΖΑ και αντίδραση του πρώην Χρυσαυγίτη βουλευτή

«Μπλόκο» στο κόμμα που έχει ιδρύσει ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης, ώστε να μην κατέβει στις εκλογές, βάζει η κυβέρνηση, με νομοθετική ρύθμιση που έρχεται την άλλη εβδομάδα στη Βουλή.  

Κ. Μητσοτάκης: Προαναγγέλλει «μπλόκο» στο κόμμα του Κασιδιάρη

Σε video που ανέβασε το κόμμα του «Έλληνες» στο youtube, o καταδικασμένος πρώην βουλευτής αναφέρει: «όχι μόνο θα εισέλθω πανηγυρικά στη Βουλή στις προσεχείς εκλογές, αλλά θα βρουν απέναντι τους μια πανίσχυρη εθνική παράταξη».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μαγνητοφωνεί το ξέσπασμά του μέσα από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται, μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Δίκη Χρυσή Αυγή: «Όχι» εισαγγελέως για αποφυλάκιση Κασιδιάρη - Λαγού

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για μπλόκο στον Κασιδιάρη   

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης προβλέπει σύμφωνα με το ieidiseis.gr ότι «η οργάνωση και η δράση του κόμματος να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Για την αξιολόγηση της συνδρομής της προϋπόθεσης αυτής λαμβάνεται, ιδίως, υπ’ όψιν τυχόν καταδίκη μελών του κόμματος ή της πραγματικής ηγεσίας του στα αδικήματα του προηγούμενου εδαφίου».

η νομοθετική ρύθμιση για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη

Η νομοθετική ρύθμιση για το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη 

Νέο show Κασιδιάρη με καταγγελίες για πολιτική παρέμβαση 

«Φωτογραφίζει» έτσι τον Κασιδιάρη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να βάλει άλλον «μπροστάρη». Μάλιστα, ο «αχυράνθρωπος» λέγεται ότι βρέθηκε, είναι μάλιστα .. συνονόματος και ξάδερφος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Το Star προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, ωστόσο εκείνος παρέμεινε «άφαντος».  

Κασιδιάρης: η αντίδραση μέσα από τη φυλακή στη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης  

Στο video επίσης που ανέβασε ο Κασιδιάρης προανήγγειλε «μια παράνομη, αντισυνταγματική, πραξικοπηματική ρύθμιση» με σκοπό να τον αποκλείσει από την επόμενη Βουλή. 

Η δήλωση του Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή

Η δήλωση του Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή 

Το ποσοστό του κόμματός του πάντως κυμαίνεται γύρω στο 1,8%, όπως κατέγραψε η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Star, στις 30/11/22. Υπενθυμίζεται ότι για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή πρέπει το ποσοστό του πανελλαδικά  να υπερβεί το 3%.   

GPO πρόθεση ψήφου

Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου για το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, στη δημοσκόπηση της GPO για το Star  

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Προβάδισμα της ΝΔ με διαφορά 6,8% 

«Ό,τι και να κάνουν θα είμαι παρών στις εκλογές» αναγγέλλει μέσα  από τις φυλακές ο καταδικασμένος πρώην Χρυαυγίτης.    

«Σε κάθε περίπτωση αυτό θα το προχωρήσουμε. Δεν είναι κάτι που απαιτεί αυξημένες πλειοψηφίες» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον Σκάι 100,3, ενώ πρόσθεσε: «όταν κάποιος είναι καταδικασμένος και προσπαθεί να παρουσιάσει ένα συγγενή του ως επικεφαλής μιας οργάνωσης, η Δημοκρατία δεν πρέπει να είναι αφελής». 

ΣΥΡΙΖΑ: καταθέτει δική του πρόταση για το εκλογικό «μπλόκο»  στους χρυσαυγιτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει δική του νομοθετική ρύθμιση εστιασμένη πάνω στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, για να μην χρησιμοποιηθεί μελλοντικά η διάταξη εναντίον άλλης ιδεολογίας, πλην των νεοναζί, όπως υποστηρίζει, ενώ παράλληλα πηγές της Κουμουνδούρου ασκούν κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας:  

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος Κασιδιάρης εδώ και τρία χρόνια ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές έχει πολιτική δράση, είναι τεράστιες και απαράγραπτες».  

Κυβερνητικές πηγές: οι κινήσεις εντυπωσιασμού δεν βοηθούν 

«Οι κινήσεις εντυπωσιασμού δεν βοηθούν» επισημαίνουν από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες υποστηρίζουν: «Είναι απαίτηση του δημοκρατικού κόσμου να επιτευχθεί συνεννόηση και η κυβέρνηση θα την επιδιώξει εξαντλώντας κάθε δυνατότητα». 

Μήνυση Παππά κατά της γραμματέως Καλογρίτσα για την κατάθεσή της 

Υπενθυμίζεται ότι στο ζήτημα αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ και του Διαγραμματειακού οργάνου.   

Μητσοτάκης: Πότε θα γίνουν οι εκλογές – Άνοιξε τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός

Μ. Κατρίνης για κόμμα Κασιδιάρη: «Να φράξει ο δρόμος για τα κακοποιά στοιχεία» 

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε μιλώντας στο Α΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ ότι το πολιτικό σύστημα θα πρέπει σε αυτά τα επικίνδυνα κακοποιά στοιχεία να φράξει τον δρόμο με απολύτως θεσμικό  τρόπο. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top