Προεκλογικός πυρετός: Στην οικονομία η μεγάλη μάχη για ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ 

Ανοίγουν τα χαρτιά τους τα τρία μεγαλύτερα κόμματα για ανάπτυξη, μισθούς

Προεκλογικός πυρετός για την οικονομία: Πού θα δώσουν έμφαση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ (Video Star)  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα «παίξει το χαρτί» της οικονομίας στον δρόμο προς τις κάλπες, όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Μητσοτάκης: «Όπλο για τη στήριξη της κοινωνίας τα έσοδα του Τουρισμού»

Όπως ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης του Star, η ΝΔ είναι Κεντροδεξιό κόμμα, συνεπώς μετά τις «δεξιές» ενέσεις της περασμένης εβδομάδας και της συζήτησης που άνοιξε για τον φράχτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στο πεδίο της οικονομίας, όπου θεωρεί ότι έχει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψή του στο αεροδρόμιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψή του στο αεροδρόμιο 

Για τον ίδιο λόγο σήμερα πήγε στο Αεροδρόμιο συζητώντας για τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού που δημιουργεί «μαξιλάρι» για κοινωνικές παρεμβάσεις, ενώ αύριο θα μιλήσει σε εκδήλωση για την πορεία της οικονομίας με τον Χρήστο Σταϊκούρα και τον πρόεδρο του Eurogroup που έρχεται στην Αθήνα. 

Επιδότηση δανείων: Αυξάνονται 30% τα εισοδηματικά κριτήρια για ένταξη

Την οικονομία ως βασικό κριτήριο ψήφου «βλέπει» το Μαξίμου

Το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι η επόμενη τετραετία θα είναι τετραετία καλύτερων μισθών, κάτι που είναι κεντρική ενότητα και στο πρόγραμμα της ΝΔ. 

Η οικονομία προτεραιότητα για το Μαξίμου

Η οικονομία προτεραιότητα για το Μαξίμου  

Και οι περιοδείες του, όμως, έχουν αναπτυξιακό πρόσημο, όπως για παράδειγμα αυτή που θα κάνει την Τετάρτη που μας έρχεται στα Γιάννενα. Γιατί επιμένει τόσο ο κ. Μητσοτάκης; Γιατί από τις έρευνες και τα focus groups του Μαξίμου προκύπτει σαφώς ότι η οικονομία είναι το βασικό κριτήριο ψήφου των πολιτών.

Οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο    

ΣΥΡΙΖΑ: οι προτεραιότητες στην προεκλογική περίοδο ΄

ΣΥΡΙΖΑ: οι προτεραιότητες στην προεκλογική περίοδο ΄ 

Όπως μετέδωσε επίσης από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική και διπλωματική συντάκτρια του Star Κατερίνα Τσαμούρη, σχετικά με τα οικονομικά θέματα που ιεραρχεί ψηλά στην ατζέντα του ο Αλέξης Τσίπρας και πότε «κλείνουν» τα ψηφοδέλτια του κόμματος, η Κουμουνδούρου εκτός από τη ρύθμιση χρεών, θέμα για το οποίο θα γίνει αύριο, Τρίτη 4/4/2023  παρουσίαση, δίνει βάρος σε 2 ακόμη οικονομικά ζητήματα: 

1)στην μείωση των τιμών
2) και στην αύξηση των μισθών. 

Οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ

Οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ  

Θα υπάρξουν ανάλογες παρουσιάσεις τις επόμενες ημέρες. 

Την Κυριακή «κλείνουν» τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ  

Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει:  

-Την Πέμπτη θα γίνει η αμέσως επόμενη παρουσίαση του κόμματος. Αυτή τη φορά  για την ασφάλεια των υποδομών, με  αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών. 

-Την Κυριακή, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής «κλείνουν» τα ψηφοδέλτια ενώ «κλειδώνει» και το πρόγραμμα. Μάλιστα ακούγεται  ότι θα ανακοινωθεί ότι στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνεται και η Αθηνά Λινού,  πρώην Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, η o οποία ακούγεται ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. 

Λινού: «Αρκετοί από τους νέους που θα νοσήσουν θα χάσουν τη ζωή τους»  

ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στραμμένο στους νέους και τους δανειολήπτες

Εργασιακά, χρηματοδότηση του ΕΣΥ και μέτρα για την πρώτη κατοικία προτάσσει στην οικονομική του ατζέντα το ΠΑΣΟΚ, όπως μετέδωσε  ο Αντώνης Αντωνόπουλος από τη Χαριλάου Τρικούπη. Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει μεγάλο βάρος στην προστασία της  πρώτης κατοικίας, με έμφαση στους ευάλωτους  και στην εξασφάλιση στέγης, κυρίως για τους νέους. 

ΠΑΣΟΚ:  Προτεραότητα οι νέοι και οι δανειολήπτες

ΠΑΣΟΚ:  Προτεραότητα οι νέοι και οι δανειολήπτες  

Προτείνει επιδότηση επιτοκίου στεγαστικών δανείων και κοινωνική κατοικία με φθηνό ενοίκιο για νέα ζευγάρια. Στα εργασιακά, προτείνει την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού μετά από συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει στην ανάγκη να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας  με το  8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Ανδρουλάκης με την... πράσινη φανέλα: «Βαριά η φανέλα του ΠΑΣΟΚ»!  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top