Εκλογές: Όλοι εναντίον όλων με «φόντο» τις συνεργασίες

Ο Τσίπρας μιλά για συγκυβέρνηση με όλα τα προοδευτικά κόμματα

Συνεχίζονται οι «ζυμώσεις» και οι συζητήσεις για το θέμα των συνεργασιών μετά τις εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για συγκυβέρνηση με όλα τα προοδευτικά κόμματα, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να «ανοίξει τα χαρτιά του» για την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων. 

Για σεξιστικές αναφορές κατηγορεί τον Μιθριδάτη η Νέα Δημοκρατία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε συγκέντρωση με πολίτες στο Εμπορικό Κέντρο της Ελευσίνας, είπε πως «στις 22 Μαΐου μπορούμε και πρέπει να έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων».

Εκλογές: Οι συνεργασίες και τα σενάρια για «κυβέρνηση ηττημένων»

«Θέλουμε η χώρα να συνεχίζει να βουλιάζει ή να αλλάξει, θέλουμε να μας κυβερνά μια κυβέρνηση αλαζονείας ή ευθύνης; Θέλουμε εντιμότητα ή διαφθορά; Θέλουμε δημοκρατία ή οικογενειοκρατία; Δικαιοσύνη παντού ή προνόμια για λίγους;», πρόσθεσε.

Εκλογές: «Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια στο Επικρατείας – Πρόσωπα «έκπληξη»  

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, από την άλλη προεξόφλησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει με σαφήνεια τι θα κάνει ως δεύτερος.

Εκλογές 2023: Με ποια κριτήρια ψηφίζουν άνδρες και γυναίκες;

«Εμείς θέλουμε να οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό, λέγοντάς του την αλήθεια. Λέμε τι θα κάνουμε όταν θα πάρουμε την εντολή. Αυτοί τι θα κάνουν;», αναρωτήθηκε, μιλώντας στις Σέρρες.

Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για τα γαλλικά του Δημήτρη Κουτσούμπα

«Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει: “Δεν με ενδιαφέρουν οι πρώτες εκλογές, ψηφίστε με αλλά θα την παραδώσω την εντολή”. Τότε γιατί να τον ψηφίσει ο ελληνικός λαός; Είμαστε μαραθωνοδρόμοι που δίνουμε σκυτάλη στις εθνικές εκλογές; Πρώτος γύρος, δεύτερος γύρος, τρίτος γύρος… μέχρι να βγει ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός; Αν είναι δυνατόν! Αυτή είναι η πλήρης περιφρόνηση του συντάγματος και της λαϊκής ετυμηγορίας. Ο κ. Τσίπρας τι λέει; “Συζητώ για κυβερνήσεις συνεργασίας, μόνο αν είμαι πρώτο κόμμα”. Μα δεν θα είναι πρώτο κόμμα, είναι ξεκάθαρο. Άρα λέω εδώ από τις Σέρρες στον ελληνικό λαό: Για άλλη μια φορά, παίζουν φτηνά παιχνίδια στις πλάτες σας. Γι’ αυτό, η μόνη λύση είναι η ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη από την πρώτη Κυριακή για σταθερή κυβέρνηση, πρόοδο, προοπτική και ελπίδα για όλους τους Έλληνες», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top