Το νερό δεν ιδιωτικοποιείται διαβεβαίωσε ο Μητσοτάκης

Τι απάντησε για τον Ανδρουλάκη και την όρο που έθεσε για  συνεργασία   

Οι δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες  (Video ΕΡΤ)   

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Νομοσχέδιο για το νερό: Υπερψηφίσθηκε 

«Ήταν και θα παραμείνει δημόσιο» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι την ιδιωτικοποίηση του νερού την απορρίπτει. «Ρωτήστε αυτούς που αναπαραγάγουν αυτά τα fake news», πρόσθεσε.

Απίστευτος Γκλέτσος: Έβγαλε και video με γιαούρτι για τον Μητσοτάκη!  

Τι είπε ο Μητσοτάκης για τον όρο Ανδρουλάκη για τη μετεκλογική συνεργασία
 

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες και τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη απάντησε «ρωτήστε τον ίδιο τι ακριβώς εννοούσε». Και πρόσθεσε: «Η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση για να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Για αυτό αγωνίζομαι και θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε άλλους τι εννοούν».

Χαμός με Λοβέρδο στο ΠΑΣΟΚ: Διαφώνησε με Ανδρουλάκη για τον πρωθυπουργό    

Σε ερώτηση για την αλλαγή του βαθέως κράτους για την οποία μίλησε, απάντησε πως η κυβέρνηση έχει δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής.

Ανάφερε επ' αυτού το gov.gr και τον ΕΦΚΑ, όπου χρειάζονταν 2-3 χρόνια για να εκδοθούν συντάξεις. Αναφέρθηκε στο μπόνους παραγωγικότητας, στην αξιολόγηση και τόνισε πως «αυτή η κυβέρνηση και αυτό το κόμμα έχει δώσει διαπιστευτήρια οτι μπορεί και θέλει να αλλάξει το κράτος. 

Οι τράπεζες και η επενδυτική  βαθμίδα 

Ερωτηθείς πόσο σταθερό είναι το ευρωπαϊκό και κατ' επέκταση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά την πρόσφατη χρηματοπιστωτική καταιγίδα, τόνισε πως η ΕΚΤ έχει κάνει σοβαρή δουλειά για να εξασφαλίσει την σταθερότητα στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

«Οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως σταθερές. Δεν απειλούνται από αυτή τη νευρικότητα στις αγορές», υπογράμμισε ενώ υπενθύμισε πως όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν στο 40% και σήμερα είναι κάτω απο το 10%. «Οι τράπεζες μας είναι ισχυρές και θωρακισμένες. Δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούσαν και άλλοι να πουν τέτοιο πράγμα αν επι των δικών τους ημερών τύχαινε αυτή η κρίση. Σήμερα άλλες τράπεζες φαίνεται να δοκιμάζονται. Δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για την σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών», συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης: Οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι προστατευμένες

Είπε επίσης ότι το ισχυρό τραπεζικό σύστημα και η επενδυτική βαθμίδα θα μας επιτρέψει να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικά επιτόκια δανεισμού.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξελλες δήλωσε μετά από σχετική ερώτηση ότι η Ελλάδα υποστηρίζει επί της αρχής την πρόταση της Κομισιόν για τη νέα οικονομική διακυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως αυτή η πρόταση αναγνωρίζει τη δυνατότητα να έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία και λογική αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους και πως αυτή τη θέση φαίνεται να την ασπάζονται τα περισσότερα κράτη-μέλη.

«Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε εντός 2023 το στόχο της επενδυτικής βαθμίδας εφόσον ο λαός μας εμπιστευθεί και προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση», απάντησε ερωτηθείς πόσο κοντά είμαστε στο στόχο της επενδυτικής βαθμίδας.

Σε ότι αφορά τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει στηρίξει έμπρακτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις και πως καθώς μειώνονται οι τιμές, είναι χαμηλότερη και η ανάγκη επιδότησης.

Η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με τη Hellenic Train και η συνάντηση με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Μελόνι  
    
Ερωτηθείς για τη συνάντηση με την Τζιόρτζια Μελονι και την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την Hellenic Train, απάντησε πως κάλεσε την Ιταλίδα πρωθυπουργό να επισκεφτεί την Αθήνα πριν τις εκλογές για να συζητήσουν όλη την ατζέντα και εκείνη αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Πρόσθεσε , ότι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τους δημοσιονομικούς κανόνες, το μεταναστευτικό και το πώς η ιταλική κυβέρνηση θα μπορεί να μας υποστηρίξει στην επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων.

Επ' αυτού υπενθύμισε ότι ο ΟΣΕ πουλήθηκε το 2018 αντι 45 εκ ευρώ και τόνισε πως έχουμε τη δυνατότητα να χαράξουμε νέο μέλλον για τους σιδηροδρόμους μας, η ιταλική εταιρεία να επενδύσει σε αξιόπιστα και πιο ασφαλή τρένα και εμείς στο δίκτυο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top