Μητσοτάκης: Οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι προστατευμένες

«Οι καλύτερες μέρες της ελληνικής οικονομίας είναι μπροστά μας»

Τη διαβεβαίωση πως οι τράπεζες της Ελλάδας είναι ισχυρές και οι καταθέσεις των Ελλήνων προστατευμένες έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του έξω από την αίθουσα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής, αναγνώρισε πως η αύξηση των επιτοκίων όντως πιέζει τους δανειολήπτες, ωστόσο σημείωσε η πρόοδος και κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα βοηθήσει και στη μείωση του κόστους δανεισμού.

Ράδιο Αρβύλα: Η σάτιρα για το «Καλάθι του Νονού» και η απάντηση Άδωνι

«Μπροστά στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική καταιγίδα, η οποία ξετυλίχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, θέλω να διαβεβαιώσω, ακόμα μία φορά, όλους τους Έλληνες καταθέτες ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και ότι οι καταθέσεις τους είναι προστατευμένες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και ότι οι καταθέσεις τους είναι προστατευμένες», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός πριν τη Σύνοδο Κορυφής

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και ότι οι καταθέσεις τους είναι προστατευμένες», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Δωρεάν επισκέψεις σε διαιτολόγους: Ξεκινά τον Ιούνιο το πρόγραμμα

«Καθώς η Ελλάδα θα εξακολουθεί να κάνει βήματα προόδου και να αποκτά -επιτέλους- την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, θα μπορούμε να προσβλέπουμε ότι και το κόστος δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις, για τα ελληνικά νοικοκυριά, για την ελληνική Δημοκρατία θα μειωθεί, με αποτέλεσμα να μην είμαστε τόσο αρνητικά εξαρτημένοι από οποιαδήποτε αύξηση επιτοκίων καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», πρόσθεσε.

Βίντεο: Πώς ο Μενέντεζ «πετσόκοψε» την Τουρκία σε 90 δευτερόλεπτα

Εξάλλου, είπε πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου θα έχει ως κύριο ζήτημα τα θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Ανδρουλάκης: «Όχι» σε Μητσοτάκη-Τσίπρα - Ποιο πρόσωπο θέλει για πρωθυπουργό

«Η Ελλάδα προσέρχεται από μια πολύ ενισχυμένη θέση, σε σχέση με το που βρισκόταν το 2019, με μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα με την ανεργία να αποκλιμακώνεται το δημόσιο χρέος να αποκλιμακώνεται και με την πατρίδα μας να είναι πρωταθλήτρια στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Αυτό μας επιτρέπει να μπορούμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια. Μας κάνει αισιόδοξους να πιστεύουμε ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Εκλογές: Πότε θα κλείσει η Βουλή τον Απρίλιο 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top