Δωρεάν επισκέψεις σε διαιτολόγους: Ξεκινά τον Ιούνιο το πρόγραμμα

Ποιοι τις δικαιούνται - Πώς θα δίνονται

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η αντιμετώπιση μιας σύγχρονης μάστιγας, της παχυσαρκίας / Βίντεο: ΑΝΤ1

Στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του βρίσκεται το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας για δωρεάν επισκέψεις σε διαιτολόγους.

Το νέο πρόγραμμα, το οποίο θα απευθύνεται σε υπέρβαρους, θα προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε διαιτολόγους και διατροφολόγους.

Βρίσκεται στους άμεσους σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας, με στόχο τη μείωση της παχυσαρκίας και της υπερβαρότητας και αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Εκλογές: Πότε θα κλείσει η Βουλή τον Απρίλιο 

Θα προβλέπει τόσο δωρεάν επισκέψεις, όσο και φαρμακοθεραπεία δίχως οικονομικό κόστος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας θα αναζητηθούν συνεργασίες στο σύνολο των γιατρών (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) που δραστηριοποιούνται στον νευραλγικό τομέα της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Τι πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε μετά το τρέξιμο

Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό δρομολογείται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα γίνεται στους γιατρούς σχετικά με το πως να προσεγγίζουν ασθενείς, όταν θίγουν αυτό το ευαίσθητο ζήτημα, πώς να αξιολογούν το κίνδυνο και πως να καθοδηγούν τους ανθρώπους αυτούς στο να αλλάξουν τις διατροφικές συνήθειες και επιλογές στην καθημερινότητά τους.

Δωρεάν επισκέψεις σε διαιτολόγους: Πώς θα γίνονται - Πότε θα χορηγούνται και φάρμακα

Ακολουθώντας το πετυχημένο μοντέλο του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά», για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, θα δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα για τους συμβεβλημένους διαιτολόγους – διατροφολόγους.

Φάρμακα: Έρχονται αυξήσεις τιμών σε δεκάδες σκευάσματα

Ο θεράπων Προσωπικός Ιατρός θα «ξεκλειδώνει» τα δωρεάν ραντεβού, εκδίδοντας σχετικό παραπεμπτικό για τους ειδικούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Ελλάδα το 37% του γενικού πληθυσμού είναι υπέρβαροι και το 32% παχύσαρκοι

Το πρόγραμμα θα καλύπτει το κόστος για μία σειρά συνεδριών, που θα μπορούν να γίνονται είτε δια δώσης είτε με τηλεδιάσκεψη. 

Όσον αφορά τη φαρμακευτική θεραπεία, εάν κρίνεται απαραίτητη, θα προβλέπονται αυστηρά κριτήρια για τη χορήγησή της.

Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται μόνο για άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) άνω του 40. Πρόκειται για έναν δημοφιλή δείκτη, ο οποίος αποτελεί μια γενική ιατρική ένδειξη για τον υπολογισμό του βαθμού παχυσαρκίας ενός ατόμου. 

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Ελλάδα το 37% του γενικού πληθυσμού είναι υπέρβαροι και το 32% παχύσαρκοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top