Φάρμακα: Έρχονται αυξήσεις τιμών σε δεκάδες σκευάσματα

Πάνω από 1.000 αιτήσεις για ανατιμήσεις από φαρμακευτικές

Φάρμακα

Αίτημα για αύξηση τιμών έχουν υποβάλλει στον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου) σχεδόν το σύνολο των φαρμακευτικών εταιρειών που διακινούν φθηνά σκευάσματα στα ελληνικά φαρμακεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες έχουν ζητήσει αυξήσεις για πάνω από 1.000 σκευάσματα, των οποίων οι τιμές βρίσκονται κάτω ακόμη και από τη χαμηλότερη τιμή της Ευρώπης.

Ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου: Τι είναι και πώς λειτουργεί

Ήδη, είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΕΟΦ που καλούσε τις εταιρείες με σκευάσματα ευρείας κυκλοφορίας με σημαντικές πωλήσεις, τα οποία είναι μοναδικά και υπάρχει κίνδυνος απόσυρσης από την ελληνική αγορά λόγω της χαμηλής λιανικής τιμής τους, να υποβάλλουν τα αιτήματά τους για αναπροσαρμογή τιμής.

 

Νέο φορολογικό: Τι προβλέπει για πρόστιμα, ΦΠΑ, ρύθμιση χρεών – Οι αλλαγές

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Pharma Innovation Forum Greece (PIF), ανέφερε ότι έχουν συγκεντρωθεί οι προτάσεις της φαρμακοβιομηχανίας και εξετάζονται από το Υπουργείο, όμως δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το πότε και σε ποια φάρμακα θα εφαρμοστούν αυξήσεις.

Ποια επιδόματα αυξάνονται μαζί με τον κατώτατο μισθό

Σύμφωνα με παλαιότερη τοποθέτησή του, οι αυξήσεις δε θα πρέπει να οδηγήσουν σε νέες τιμές ανά σκεύασμα που θα ξεπερνά τα 10 ευρώ, ενώ το ποσοστό της αύξηση θα είναι της τάξης μέχρι 25%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top