Θεοδωρικάκος: Προτεραιότητα για την ΕΛΑΣ η αντιμετώπιση του trafficking

«Πρόκειται για τρισάθλια συμπεριφορά», είπε στις Αλήθειες με τη Ζήνα

Για «σημαντική επιτυχία» έκανε λόγο ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος trafficking, το οποίο «ξεσκεπάστηκε» σε ξενοδοχείο στη Συγγρού.

«Πρόκειται για μη ανεκτή, απάνθρωπη, τρισάθλια και παράνομη συμπεριφορά. Η αντιμετώπιση του trafficking, της σωματεμπορίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών αποτελούν βασική προτεραιότητα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομία», είπε ο υπουργός, μιλώντας στις Αλήθειες με τη Ζήνα.

Ξενοδοχείο-κολαστήριο στη Συγγρού - Τις φυλάκιζαν και τις εξέδιδαν

Όπως τόνισε, η αστυνομία εξάρθρωσε 14 παρόμοιες περιπτώσεις το 2022, οδηγώντας στη Δικαιοσύνη 45 δράστες.

Κολωνός: Νέα υπόθεση βιασμού με θύμα διαφορετική 12χρονη!

«Η μάχη έχει πολλές παραμέτρους: μία από αυτές είναι η διαρκής συνεργασία μας με άλλες αστυνομικές αρχές. Εν προκειμένω, με τις αρχές των ΗΠΑ και της Κολομβίας», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Εισαγγελική έρευνα για την «επιδημία» συμφώνων συμβίωσης από συνοριοφύλακες

«Η αντιμετώπιση του trafficking, της σωματεμπορίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών αποτελούν βασική προτεραιότητα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομία», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στις Αλήθειες με τη Ζήνα

«Η αντιμετώπιση του trafficking, της σωματεμπορίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών αποτελούν βασική προτεραιότητα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομία», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στις Αλήθειες με τη Ζήνα

«Η μεταφορά αυτών των γυναικών γίνεται υπό διάφορες καταστάσεις και γι΄ αυτό μια από τις βασικές παραμέτρους αντιμετώπισης του προβλήματος σχετίζεται και με το να στεγανοποιήσουμε τα σύνορά μας, ιδιαίτερα στον Έβρο. Εκεί που η ΕΛΑΣ σταμάτησε γύρω στους 265.000 παράνομους μετανάστες από το να μπουν στην Ελλάδα», σημείωσε, εξαίροντας τον ρόλο των συνοριοφυλάκων, που, ωστόσο, «είναι μόλις 2.000 για 24ώρες βάρδιες σε έκταση μήκους 180 χιλιομέτρων».

Αγία Βαρβάρα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στις υποθέσεις βιασμών, λέγοντας πως η αστυνομία έχει αντιμετωπίσει 450 υποθέσεις ή απόπειρες βιασμών το 2022.

Μηνύει τον απόστρατο αστυνομικό και ο γιος του Τάκη Θεοδωρικάκου

«Είναι ό,τι πιο άθλιο και απάνθρωπο. Έχουμε δώσει σκληρή μάχη για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Εξιχνιάστηκε το μεγαλύτερο μέρος, δε θα σταματήσουμε και για τις υπόλοιπες», ξεκαθάρισε.

Μητσοτάκης στη σύνοδο κορυφής: Θέλουμε πόρους ΕΕ για τον φράχτη στον Έβρο 

Μάλιστα, είπε πως δε θα ξεχάσει ποτέ την προσπάθεια «για να φέρουμε πίσω από την Αλβανία τον δράστη που βίασε κοπέλα 34 ετών στο Παλαιό Φάληρο και κατάφερε να φύγει από τη χώρα. Μπορέσαμε, σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές, να τον φέρουμε την Ελλάδα και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top