Μητσοτάκης στη σύνοδο κορυφής: Θέλουμε πόρους ΕΕ για τον φράχτη στον Έβρο  

Στις Βρυξέλλες και Τσίπρας – Ανδρουλάκης αλλά σαν «δύο ξένοι» μεταξύ τους

Από την Αθήνα στις Βρυξέλλες μεταφέρθηκε σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση. Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ευρωπαϊκή στήριξη για πιο αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, ενώ Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης ήταν σαν δύο «ξένοι» στην Προσύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών.  

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας και της Συρίας

«Θα εξακολουθούμε να διεκδικούμε πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους, έτσι ώστε να έχουμε όλα τα μέσα στη διάθεσή μας για να φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας. Αναφέρομαι και στην ανάγκη η Ε.Ε. να χρησιμοποιήσει φυσικά εμπόδια, όπως ο φράχτης τον οποίον κατασκευάζουμε στον Έβρο» δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες. 

 «Πρόεδρε, έλα με φόρα»: Viral η ατάκα της Πόπης Τσαπανίδου στον Τσίπρα

Οι επαφές Κ. Μητσοτάκη με ευρωπαίους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε, μεταξύ άλλων, με τον Εμμανουέλ Μακρόν, τον Όλαφ Σολτς και την Τζόρτζια Μελόνι, είδε μαζί με άλλους Ευρωπαίους τον Ουκρανό Πρωθυπουργό Ζελένσκι, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη χαλάρωσης των όρων για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων. 

Επαφές Μητσοτάκη στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ
Επαφές Μητσοτάκη στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

«Δύο ξένοι» στη σύνοδο των ευρωσοσιαλιστών Α. Τσίπρας – Ν. Ανδρουλάκης

Ως δύο ξένοι έδωσαν το παρών στην Προσύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εξάγει στις Βρυξέλλες το εν Ελλάδι κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης. 

Τσίπρας και Ανδρουλάκης στην οικογενειακή φωτογραφία των Ευρω - Σοσιαλιστών  Τσίπρας και Ανδρουλάκης στην οικογενειακή φωτογραφία των Ευρω - Σοσιαλιστών 

«Η Ελλάδα δυστυχώς αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αυτοί που υποκριτικά μάς έλεγαν ότι θέλουν να μείνουμε στην Ευρώπη, μας έχουν απομακρύνει από την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.  

«Προτείνω ένα Ταμείο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κυριαρχίας, που θα στηρίξει τις αδύναμες οικονομίες και την παραγωγική τους βάση για νέες θέσεις εργασίας και ανταγωνιστική οικονομία».

Εκλογικό μπλόκο στον Κασιδιάρη με ψήφους ΝΔ – ΠΑΣΟΚΚ το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη- «παρών» ο ΣΥΡΟΑ 

Στο μεταξύ με τις ψήφους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πέρασε χθες βράδυ διάταξη-μπλόκο σε μορφώματα σαν το Κόμμα Κασιδιάρη ή τη Χρυσή Αυγή, με την μπάλα να περνά στον Άρειο Πάγο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρών, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. 

Με την ψήφο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  στη Βουλή το «μπλόκο» Κασιδιάρη

«Θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να πει "εγώ ψηφίζω αυτό προκειμένου να αντιμετωπίσω το πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας" και να πάμε όλοι,  και όχι όλοι πλην ΣΥΡΙΖΑ. Και να έρθει μετά να κάνει μια καλύτερη ρύθμιση» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος στο Naftemporiki TV.   

O Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε από την πλευρά του για το ίδιο θέμα:   «Δε δέχτηκαν τη ρίζα του αντιρατσιστικού νόμου που είναι η νεοναζιστική συμπεριφορά και τα ρατσιστικά εγκλήματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top