Δένδιας: Οι λαοί έδειξαν ότι είναι πιο κοντά απ’ ότι πιστεύουν οι ηγεσίες

«Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον τουρκικό και τον συριακό λαό»

Ο Νίκος Δένδιας

Νέο μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στην Τουρκία και τη Συρία έστειλε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε Κεντρική και Νότια Αμερική.

«Οι πρόσφατοι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία και τη Συρία έδειξαν, με τις αντιδράσεις τόσο της ελληνικής όσο και της τουρκικής κοινωνίας, ότι οι κοινωνίες και οι άνθρωποι είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι πιστεύουν μερικές φορές οι ηγεσίες τους», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών από την Παραγουάη.

 

Σεισμός Τουρκία: «Ευχαριστώ» σε Μητσοτάκη από Ιμπραήμ Καλίν

«Η Ελλάδα θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον τουρκικό και τον συριακό λαό την ώρα της ανάγκης τους», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας, ο οποίος έγινε ο πρώτος Έλληνας ΥΠΕΞ που επισκέφτηκε την Παραγουάη.

ΥΠΕΞ: Ποια είδη συγκεντρώνονται για βοήθεια σε Τουρκία - Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών, πάντως, αναφέρθηκε και στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

Δένδιας για σεισμούς: Θα βοηθήσουμε και τη Συρία, όπως την Τουρκία 

«Αποσταθεροποιητικοί και επιθετικοί παράγοντες εξακολουθούν να στοχεύουν στην εφαρμογή αναθεωρητικών ατζέντηδων. Κάτω από τέτοια πίεση, η χώρα μου παραμένει ήρεμη αλλά σταθερή», τόνισε.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας και της Συρίας

Η Παραγουάη ήταν μετά τη Βραζιλία, την Ουρουγουάη και την Αργεντινή, ο τέταρτος σταθμός της περιοδείας του υπουργού Εξωτερικών σε έξι χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής.

Σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός επισκέπτεται τον Παναμά και  και την Τζαμάικα, όπου και εκεί θα γίνει ο πρώτος Έλληνας ΥΠΕΞ που επισκέπτεται τη χώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top