Εύα Καϊλή: Στο μικροσκόπιο η ΜΚΟ της αδελφής της, Μανταλένας

Η σχέση με την εταιρεία Real Estate της ευρωβουλευτού και του συντρόφου της

Απλώνεται και στην Ελλάδα η έρευνα όσον αφορά στο σκάνδαλο Qatargate για το οποίο συνελήφησαν η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι. Μετά από την εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας, στο μικροσκόπιο μπαίνει και η ΜΚΟ της αδελφής της κ. Καϊλή, Μανταλένας. 

Η Μανταλένα Καϊλή ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Νομικό Παρατηρητήριο για τις Νέες τεχνολογίες, ELONTech.

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών μπαίνει η ΜΚΟ της αδελφής της Εύας Καϊλή, Μανταλένας NDPPhoto

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών μπαίνει η ΜΚΟ της αδελφής της Εύας Καϊλή, Μανταλένας NDPPhoto

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η συγκεκριμένη ΜΚΟ ιδρύθηκε το 2017. Έδρα της έχει δηλωθεί το ίδιο κτίριο στο Κολωνάκι, όπου στεγάζεται και η εταιρεία Real Estate που ίδρυσε η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της λίγο πριν συλληφθούν. 

QatarGate: «Ήταν όλοι σε πάρτι με Καταριανούς λίγες ώρες πριν συλληφθούν»

Τώρα λοιπόν οι ελληνικές αρχές αναμένεται να ελέγξουν τη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης ΜΚΟ και τις ροές χρήματος. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πώς ως δεύτερη εταίρος της ΜΚΟ της Μανταλένας Καϊλή εμφανίζεται συνεργάτιδα της αδελφή της, Εύας, η οποία είναι και διαχειρίστρια στην εταιρεία Real Estate της Ελληνίδας ευρωβουλευτού. 

Εύα Καϊλή: «Σε σύγχυση και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση»

Ήδη, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι βλεγικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα και εξετάζουν αν η Εύα Καϊλή και κατά προέκταση η ΜΚΟ ήταν το «όχημα» για την προσέλκυση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που επιδοτούνται κατά 100%, φτάνοντας ακόμη και τα 15 εκατομμύρια ευρώ. 

Η ΜΚΟ της Μανταλένας Καϊλή έχει μπει και στο στόχαστρο των βελγικών αρχών - NDPPhoto

Η ΜΚΟ της Μανταλένας Καϊλή έχει μπει και στο στόχαστρο των βελγικών αρχών - NDPPhoto

«Προφανώς, εκ πρώτης όψεως, υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και αυτό γιατί η αδερφή δραστηριοποιείται στον ίδιο τομέα και οι δυο (αδερφές) εργάζονται μαζί πολύ κοντά», ανέφερε στο Star ο δημοσιογράφος του Euractive, Γκεόργι Γκότεβ.

Εύα Καϊλή: Στο «μικροσκόπιο» η ΜΚΟ της αδελφής της, Μανταλένας

Η σύγκρουση συμφερόντων που επικαλείται ο πανευρωπαϊκός ειδησεογραφικός Οργανισμός είναι πως η Εύα Καϊλή είχε ρόλο συμβούλου στην οργάνωση, όπου διευθύντρια είναι η αδερφή της. 

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν επίσης και τα ακίνητα της Εύας Καϊλή, όπως το διαμέρισμα των 170 τ.μ. που αποκτήθηκε το 2019 έναντι 260.000 ευρώ, αλλά κι ένα σπίτι στην Άνοιξη που αγοράστηκε το 2009 έναντι 290.000 ευρώ.

Εύα Καϊλή: Το επισκεπτήριο ψυχολόγου στη φυλακή

Το σπίτι στην Άνοιξη πουλήθηκε από την ευρωβουλευτή το 2018 έναντι 340.000 ευρώ.

Εύα Καϊλή: Το «μοιραίο» λάθος και τα μηνύματα στο κινητό της

Σε ανακοίνωσή του πάντως χθες το βράδυ ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μ. Δημητρακόπουλος, σημείωσε ότι η μία εταιρεία δεν έχει αναπτύξει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, δίνοντας πληροφορίες για μια ακόμα εταιρεία και μια «επιστημονική πρωτοβουλία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top