QatarGate: «Ήταν όλοι σε πάρτι με Καταριανούς λίγες ώρες πριν συλληφθούν»

Ευρωβουλευτές σε Guardian: «Η Καϊλή έμοιαζε με εκπρόσωπο του Κατάρ»

«Μια ημέρα πριν την επιχείρηση, όλοι ήταν σε πάρτι με τον πρέσβη του Κατάρ», αποκάλυψε Ιταλός δημοσιογράφος / Βίντεο Alpha

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά για το σκάνδαλο QatarGate που έχει κλονίσει τα θεμέλια της Ευρώπης. Την ώρα που η Εύα Καϊλή παραμένει προφυλακισμένη μέχρι την απολογία της την Τετάρτη 21/12, οι Ευρωβουλευτές λένε ότι η «έμοιαζε με εκπρόσωπο του λόμπι του Κατάρ». Ακόμα, Ιταλός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε πάρτι με Καταριανούς, λίγες ώρες πριν τη σύλληψή τους.

Εύα Καϊλή: «Σε σύγχυση και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το QatarGate. Την ώρα που η Εύα Καϊλή ετοιμάζει την υπερασπιστική της γραμμή προκειμένου να βρεθεί ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα, δημοσιογράφος της la Repubblica Τζουλιάνο Φοσκίνι αποκάλυψε ότι λίγες ώρες πριν τη σύλληψή τους, οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν σε πάρτι με Καταριανούς.

Εύα Καϊλή: Το «μοιραίο» λάθος και τα μηνύματα στο κινητό της

«Στις 8 Δεκεμβρίου, την παραμονή της επιχείρησης, όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονταν σε πάρτι το οποίο οργανώθηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο των Βρυξελλών από τον πρέσβη του Κατάρ. Αυτό αποδεικνύει την ατιμωρησία που χαρακτήριζε όλη αυτή την ομάδα», είπε ο Ιταλός δημοσιογράφος στον Alpha.

Qatargate: Έδωσε ονόματα στη 10ωρη απολογία του ο σύντροφος της Εύας Καϊλή

Παντσέρι, Τζόρζι, Καϊλή φέρεται να ήταν σε πάρτι με Καταριανούς λίγες ώρες πριν τη σύλληψή τους

Παντσέρι, Τζόρζι, Καϊλή φέρεται να ήταν σε πάρτι με Καταριανούς λίγες ώρες πριν τη σύλληψή τους

Την ίδια ώρα, η ιταλική αστυνομία κάνει «φύλλο και φτερό» επτά τραπεζικούς λογαριασμούς σε ισάριθμα πιστωτικά ιδρύματα, που αποδίδονται στον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, τον πρώην κοινοβουλευτικό βοηθό του και σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και στον Γ.Γ της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Λούκα Βισεντίνι.

Qatargate: Έρευνα για την Καϊλή και στην Ελλάδα για δωροληψία και ξέπλυμα

QatarGate: «Αποκαλούσαν την Εύα Καϊλή ως εκπρόσωπο τύπου του λόμπι του Κατάρ»

Την ίδια ώρα, Ευρωβουλευτές μίλησαν στη βρετανική Quardian και αποκάλυψαν άγνωστα περιστατικά με πρωταγωνίστρια την Εύα Καϊλή.

«Η Καϊλή ήταν η εκπρόσωπος της Μετσόλα στη Μέση Ανατολή. Ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για το Κατάρ. Κάποιοι συνάδελφοί της την χαρακτηρίζουν… εκπρόσωπο Τύπου του λόμπι του Κατάρ. Ένας ευρωβουλευτής μάλιστα θυμάται να πίνει καφέ με την Εύα Καϊλή, η οποία του ζήτησε να τη βοηθήσει να διορθώσουν τη γλώσσα σε ένα κείμενο για το Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε βουλευτής και πρόσθεσε:

«Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν λίγο αργότερα μια καταγγελία του Κατάρ σχετικά με τον θάνατο μεταναστών εργατών στα έργα για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην οποία καλούσαν το Κατάρ να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης. Η Καϊλή ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με το κείμενο. Σκέφτηκα, πως εντάξει, δεν έχω ιδέα γιατί δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον για το Κατάρ».

Ως εκπρόσωπο τύπου του λόμπι του Κατάρ χαρακτηρίζουν την Εύα Καϊλή Ευρωβουλευτές

Ως εκπρόσωπο τύπου του λόμπι του Κατάρ χαρακτηρίζουν την Εύα Καϊλή Ευρωβουλευτές / Φωτογραφία αρχείου Intime

Η Χάνα Νιούμαν, βουλευτής των Γερμανών Πράσινων, επικεφαλής της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την αραβική χερσόνησο, θυμάται πως η Καϊλή «είχε μια ισχυρή θέση που ήταν συχνά ίδια με αυτή που θα είχε ο πρέσβης του Κατάρ».

«Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Σαουδική Αραβία το 2020, η Καϊλή έγειρε θέμα για μια πριγκίπισσα του Κατάρ σε κάθε συνάντηση – μεταξύ των οποίων και σε αυτή κατά την οποία οι βουλευτές μιλούσαν σε μια οργάνωση που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη. Όταν της έδωσαν βήμα, όχι μόνο δεν ρώτησε τίποτα για την Υεμένη, αλλά αναφέρθηκε και πάλι στην πριγκίπισσα από το Κατάρ. Και σκεφτόμουν ότι πρέπει να είναι αφελής ή απλά δεν καταλαβαίνει το νόημα της συνάντησης», αναφέρει η ευρωβουλευτής στη Quardian.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top