Qatargate: Έδωσε ονόματα στη 10ωρη απολογία του ο σύντροφος της Εύας Καϊλή

«Ήταν ποταμός» γράφει η Corrier della Serra

Ο Τζόρτζι ήθελε να αγοράσει στην Εύα Καϊλή το κότερο του εμίρη / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Νέες λεπτομέρειες για την κατάθεση του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι στις βελγικές αρχές φέρνει στο φως σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra. 

Όπως αναφέρει ο Τζόρτζι «ήταν ποταμός». Επί δέκα ώρες κατέθετε, αναγκάζοντας τον επικεφαλής εισαγγελέα να αναβάλει τις ανακρίσεις των υπόλοιπων προσώπων για την επόμενη μέρα. 

Εύα Καϊλή: «Δε θα γίνω Ιφιγένεια» - Ο Τζόρτζι ήθελε να της πάρει γιοτ εμίρη

«Ανέφερε ονόματα και επίθετα, έδωσε εξηγήσεις, είπε σε ποιον και από ποιον διακινήθηκαν τα χρήματα από την ΜΚΟ Fight Impunity (σ.σ. την είχε ιδρύσει ο επίσης κατηγορούμενος για το Qatargate, Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντζέρι), αναφέρθηκε σε μεγάλες δωρέες που έγιναν χάρη στο κύρος που της έδιναν τα μέλη του συμβουλίου επί τιμή στο οποίο συμμετείχαν κάτοχοι βραβείων Νόμπελ, πρώην επίτροποι και πρώην πρωθυπουργοί», συνεχίζει η Corriere.

Ο Τζόρτζι φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του. 

Qatargate: «Θα κάνω τα πάντα για να ελευθερωθεί η Εύα»

«Εφάρμοσε τη στρατηγική της Εύας Καϊλή: να διαχωρίσουν ο ένας τη θέση του από του άλλου, προσπαθώντας να σώσουν αυτόν που έχει να χάσει τα περισσότερα, όπως η κυρία Καϊλή ως μητέρα και ως πρόσωπο του οποίου πλήττεται το κύρος», σημειώνει η ιταλική εφημερίδα.

Qatargate: Ομολόγησε ο σύντροφος της Καϊλή - «Αφήστε ελεύθερη την Εύα»

Ο Τζόρτζι φέρεται να «έσπασε» και παραδέχθηκε τα γεγονότα, ότι, δηλαδή, αυτός και μόνο αυτός έλαβε τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο κέντρο των Βρυξελλών στο οποίο ζούσε με την Εύα Καϊλή και ότι από αυτά τα χρήματα ήταν όσα βρέθηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, όταν τον σταμάτησαν αστυνομικοί έξω από το ξενοδοχείο Sofitel.

Εύα Καϊλή: «Το glamour girl της ΕΕ και οι διακοπές του σε ιδιωτικό νησί»

Στο δημοσίευμα, τέλος, γίνεται αναφορά στην έρευνα που ξεκίνησε στην Αθήνα η Οικονομική Εισαγγελία για τα αδικήματα της δωροληψίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος από την Εύα Καϊλή με την προϋπόθεση η ευρωβουλευτής να μη διώκεται στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top