Εύα Καϊλή: «Δε θα γίνω Ιφιγένεια» - Ο Τζόρτζι ήθελε να της πάρει γιοτ εμίρη

«Έκλαψε και έπαθε κρίσεις πανικού στην ανάκρισή του»

Ο Τζόρτζι ήθελε να αγοράσει στην Εύα Καϊλή το κότερο του εμίρη / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Όλη την ευθύνη πάνω του για τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά τους στις Βρυξέλλες παίρνει ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι. «Δε θα γίνω Ιφιγένεια», λέει μέσα από τη φυλακή η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ζήτησε την άρση ασυλίας Καϊλή αλλά και Σπυράκη ο Γενικός Εισαγγελέας ΕΕ!  

«Δε θα γίνω Ιφιγένεια. Τα χρήματα δεν ήταν δικά μου. Για όλα φταίει ο σύζυγός μου»,  δηλωσε η Εύα Καϊλή μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Η Ελληνίδα πολιτικός αρνείται κάθε εμπλοκή της στο Qatargate και ρίχνει τις ευθύνες στον σύζυγό της, ο οποίος με τη σειρά του ομολόγησε τα πάντα και πήρε πάνω του όλο βάρος της υπόθεσης.

Qatargate: Έρευνα για την Καϊλή και στην Ελλάδα για δωροληψία και ξέπλυμα

«Δε φέρεται να έχει κάποια εμπλοκή με τα χρήματα που βρέθηκαν, εκτός από το ότι η ίδια ήταν στο σπίτι στο οποίο βρέθηκαν χρήματα. Η πολύμηνη παρακολούθηση δείχνει ότι δεν φέρεται αν έχει σχέση με τα χρήματα ή ότι είχε ύποπτες συνομιλίες», υπογράμμισε ο δικηγόρος της.

Εύα Καϊλή - Φραντσέσκο Τζόρτζι

Ο Τζόρτζι ήθελε να αγοράσει το κότερο ενός εμίρη για την Εύα Καϊλή

«Ο Τζόρτζι ήθελε να της πάρει δώρο το κότερο ενός εμίρη»

Την ώρα που ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή φέρεται να ομολόγησε την ενοχή του, δημοσίευμα της Corriere della Sera αναφέρει ότι ο Τζόρτζι σχεδίαζε να της αγοράσει το κότερο εμίρη.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είχε όνειρο να αγοράσει το κότερο ενός εμίρη και να το κάνει δώρο στην Εύα Καϊλή για να κάνουν μαγευτικά ταξίδια μαζί με την κόρη τους.

Ο 35χρονος σύζυγος της Εύας Καϊλή κατάγεται από το χωριό Αμπιατεγκράσο, λίγο έξω από το Μιλάνο. Το ιταλικό μέσο, μιλώντας με τους συγχωριανούς και τους συγγενείς του Τζόρτζι, προσπάθησε να βρει μια πειστική απάντηση στο «πήρα τα χρήματα αν και δεν τα είχα ανάγκη» που φέρεται να είπε στην ομολογία του στις βελγικές αρχές.

 

 

«Ο Τζόρτζι δεν είναι εγκληματίας»

Η Corriere della Sera τονίζει ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με πολλά ψευδώνυμα για τη συμπεριφορά του και τη σχέση του με τα χρήματα. 

«Δεν υπάρχουν ιστορίες απληστίας που να εμπλέκουν τον Τζόρτζι, αντίθετα αναφέρουν ότι επρόκειτο για κάποιον που δάνειζε χρήματα χωρίς πολύ θόρυβο. Όμως, υπάρχουν φήμες ότι ήθελε να αγοράσει άμεσα το κότερο ενός εμίρη για να κάνει μαγευτικά ταξίδια με την Εύα Καϊλή και την μικρή του κόρη», τονίζεται στο δημοσίευμα.

«Και σε κάθε περίπτωση, η πολύωρη ανάκρισή του, κατά τη διάρκεια της οποίας έκλαψε και έπαθε κρίσεις πανικού ενώπιον του δικαστή, στοιχεία κοινών θνητών, καταδεικνύει ότι δεν είναι εγκληματίας. Ή μάλλον, έτσι μας λένε στη via della Noce», αναφέρει η Corriere della Sera.

Στο χωριό Αμπιατεγκράσο όπου μεγάλωσε ζουν ακόμη οι γονείς του, η μητέρα του Ιόλε και ο πατέρας του Λουτσιάνο, δάσκαλοι και οι δύο στο επάγγελμα, οι οποίοι δηλώνουν ένα πράγμα μαζί με τους συγχωριανούς τους: ότι ο 35χρονος δεν εμφάνιζε ποτέ συμπεριφορές που να παραπέμπουν σε εγκληματία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top