Ζήτησε την άρση ασυλίας Καϊλή αλλά και Σπυράκη ο Γενικός Εισαγγελέας ΕΕ!  

Για «υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ» 

Το ρεπορτάζ του Star για το αίτημα άρσης ασυλίας Εύας Καϊλή και Μαρίας Σπυράκη (video Star, φωτογραφία Ευρωκίνηση/Τ. Μπόλαρη)     

O Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε σήμερα την άρση της ασυλίας όχι μόνο της Εύας Καϊλή, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκλεγμένης με τo ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. αλλά και της Μαρίας Σπυράκη, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επίσης και εκλεγμένης με τη ΝΔ.

Η Εύα Καϊλή στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του τότε ΚΙΝΑΛ (φωτογραφία ΚΙΝΑΛ)

Η Εύα Καϊλή στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του τότε ΚΙΝΑΛ (φωτογραφία ΚΙΝΑΛ) 

Καϊλή: Τι λέει φίλος της που θα βάφτιζε την κόρη της

Το αίτημα άρσης ασυλίας γίνεται σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες Μαρία Ψαρά!           

Qatargate: Έρευνα για την Καϊλή και στην Ελλάδα για δωροληψία και ξέπλυμα

Βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Σπυράκη: Έπεσα κι εγώ θύμα κυβερνοεπίθεσης στην Ευρωβουλή  

Σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, η κ. Καϊλή και η κ. Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας.

H απάντηση της Μαρίας Σπυράκη

Η Μαρία Σπυράκη σε δήλωσή της στο ΑΜΠΕ δήλωσε ότι αποδέχεται την άρση ασυλίας της και υποστηρίζει ότι το ζήτημα δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate, αλλά με το επίδομα συνεργάτη της.

Συγκεκριμένα η κυρία Σπυράκη δήλωσε:     

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω λάβει ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το «επίδομα αλλοδαπής» πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνδεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει την κα Σπυράκη ή θα κάνει πως δεν την γνωρίζει όπως την κα Καϊλή;»
 

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει για το ζήτημα της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη:  

«Για άλλη μια φορά οι βελγικές αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη.
 

Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κάνει πως δεν γνωρίζει και την κα Σπυράκη, όπως την κα Καϊλή, και θα την αποπέμψει από τη ΝΔ.
Οι άριστοι αποδεικνύονται συνεπείς μόνο στη διαφθορά και το διασυρμό της χώρας εντός και εκτός συνόρων».

ΝΔ: Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate. Η ίδια η κυρία Σπυράκη έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της, προκειμένου να διαφανεί ότι πρόκειται για διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και ότι η ίδια δεν έχει οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών».
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top