Εύα Καϊλή: Σήμερα κρίνεται η προφυλάκισή της - Πιθανή αναβολή της ακρόασης

Δηλώνει «αθώα» και «καρφώνει» ευρωβουλευτές

Ενώπιον των δικαστικών αρχών του Βελγίου η Εύα Καϊλή / Βίντεο από το Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για την Εύα Καϊλή και τον Ιταλό σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, καθώς θα κριθεί αν θα παραμείνουν προφυλακισμένοι μέχρι την εκδίκαση για την εμπλοκή τους στο Qatargate.

Σήμερα θα κριθεί αν η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι θα παραμείνουν προφυλακισμένοι

Σήμερα θα κριθεί αν η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι θα παραμείνουν προφυλακισμένοι

Ωστόσο, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε στον ΣΚΑΪ πως πρότεινε στην υπεράσπιση της ευρωβουλευτή, να ζητήσουν αναβολή στην διαδικασία μέχρι την επόμενη Τρίτη, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων των δικαστηρίων στο Βέλγιο. 

Αν πάντως πραγματοποιηθεί κανονικά η ακρόαση, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, ο σύντροφός της κι άλλοι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αίθουσα του συμβουλίου, όπου οι δικαστές θα αποφασίσουν αν θα παραμείνουν στη φυλακή ή θα αφεθούν ελεύθερη. 

Αρνείται τα πάντα η Καϊλή - Οι πρώτες δηλώσεις μέσα από τη φυλακή

Η απόφασή τους θα βασιστεί σε τρία κριτήρια. Αν είναι ύποπτοι φυγής, αν είναι ύποπτοι τέλεσης άλλων αδικημάτων κι αν είναι ύποπτοι καταστροφής ή απόκρυψης στοιχείων που σχετίζονται με την υπόθεση. 

Η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα μέσα από τις φυλακές

Η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα μέσα από τις φυλακές

Το δικαστικό συμβούλιο θα εξετάσει επίσης αν τηρήθηκαν όλοι οι δικονομικοί κανόνες κατά την προσαγωγή και σύλληψη της Εύας Καϊλή κι αν η αποφυλάκισή της ενέχει τον κίνδυνο συσκότισης της έρευνας. 

Εύα Καϊλή: Ο Βέλγος Διώκτης Ανοίγει Τα Χαρτιά Του

Οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εντός 24 ωρών, αν αποφασιστεί η παράταση της προφυλάκισής τους, που θα έχει ισχύ για έναν μήνα μέχρι να εξεταστεί εκ νέου. Η έφεση μπορεί να συζητηθεί εντός 15 ημερών. 

Η Εύα Καϊλή υποστήριξε ότι οι επαφές της με το Κατάρ ήταν κατόπιν συνεννόησης με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα

Αν τελικά αποφασιστεί η προφυλάκισή της, το βελγικό δικαστικό συμβούλιο θα συνεδριάζει μια φορά τον μήνα για την επανεξέταση της κράτησης.

Εύα Καϊλή: «Είμαι αθώα»

Χθες η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέσω του δικηγόρου της, Μ. Δημητρακόπουλου δήλωσε «αθώα» για όλες τις κατηγορίες που τη βαρύνουν. 

Καϊλή - Τζόρτζι: Η γνωριμία, το σύμφωνο συμβίωσης και ο ρόλος του Παντσέρι

«Δεν είχε προσωπική ατζέντα και έχει έγγραφα στοιχεία που δείχνουν ότι εκτελούσε αποφάσεις της προεδρίας του Κοινοβουλίου», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι η ευρωβουλευτής δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο Qatargate

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι η ευρωβουλευτής δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο Qatargate

Καϊλή: Ωραιοποίησε τα στοιχεία για το Κατάρ για την κατάργηση της VISA

«Ήταν μία ευρωπαϊκή πολιτική, προκειμένου να δώσουν βίζα σε χώρες όπως το Κατάρ, το Ομάν και το Μπαχρέιν, καθώς υπήρχε ανάγκη λόγω και της ενεργειακής κρίσης. Η κ. Καϊλή ήταν εντολοδόχος αποφάσεων του γραφείου της προεδρίας του Κοινοβουλίου», πρόσθεσε.

Εύα Καϊλή: «Καρφώνει» την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρ. Μέτσολα

Ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως η κ. Καϊλή επεσήμανε πως η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ ήταν από τους πρώτους που γνώριζαν για τη συνεργασία Ε.Ε. - Κατάρ.

Αποκλειστικό Star: Μέσα στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες

«Μου είπε ότι ο Ζοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Γιόχανσον ήταν οι άνθρωποι που πρώτοι έλαβαν απόφαση να συνεργαστεί η Ε.Ε. με το Κατάρ. Η κα. Μέτσολα έκανε Επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις με το Κατάρ και έκανε την κα. Καϊλή αντιπρόσωπό της. Ό,τι είπε η Καϊλή στο Κατάρ ήταν με την έγκριση της Μέτσολα και όλες οι επαφές που έκανε στο Κατάρ και όσα είπε ήταν σύμφωνα με όσα απηχούν τις απόψεις της Επιτροπής και διαρκώς ήταν μαζί της ο Ρομπέρτο Μπεντίνι, άνθρωπος της ΕΕ», τόνισε ο δικηγόρος.

Στο σπίτι της κ. Καϊλή στις Βρυξέλλες φέρεται να βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό

Στο σπίτι της κ. Καϊλή στις Βρυξέλλες φέρεται να βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό

Εύα Καϊλή: «Χείμαρρος στην κατάθεσή του ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι»

Όσον αφορά στη φωτογραφία με τα χρήματα, που φέρονται να βρέθηκαν στο σπίτι της κ. Καϊλή στις Βρυξέλλες, και δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Le Soir», ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως δεν μπορεί να γνωρίζει εάν αυτά προέρχονται από το σπίτι της κ. Καϊλή ή από άλλους συλληφθέντες.

Αρνήθηκε επίσης να απαντήσει και στο κατά πόσον ευσταθούν οι πληροφορίες ότι η ίδια δηλώνει αθώα και επιρρίπτει όλη την ευθύνη στον σύντροφό της.

«Η Καϊλή έκανε παρέα με κροίσους & μεγιστάνες για να πετύχει τον σκοπό της»

«Βρέθηκαν χρήματα στην κ. Καϊλή, αλλά αυτά δεν προέρχονται από το Κατάρ, δεν υπάρχει καμία σχέση δωροδοκίας με το Κατάρ, δεν τους έκανε κανένα ρουσφέτι, καμία ανάγκη δεν την είχαν. Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2023 είχε αποφασιστεί να πάει να μιλήσει στην Ευρωβουλή ο εμίρης του Κατάρ», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή φέρεται να έχει δώσει πολλές πληροφορίες για το Qatargate

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή φέρεται να έχει δώσει πολλές πληροφορίες για το Qatargate

Qatargate: Στη σκιά του σκανδάλου η Σύνοδος Κορυφής

Στη σκιά του σκανδάλου «Qatargate» που συγκλονίζει τις Βρυξέλλες, και όχι μόνο, διεξάγεται σήμερα στη Βελγική πρωτεύουσα η Σύνοδος Κορυφής ανάμεσα στην ΕΕ και τον Σύνδεσμο Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

1,5 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν από την Καϊλή, τον πατέρα της και τον Παντσέρι

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία και θα “ανοίξει” τις εργασίες, με φόντο τις δηλώσεις από την πλευρά της Εύας Καϊλή ότι «κάθε κίνηση, επαφή και δήλωση της για το Κατάρ έγινε σε εκτέλεση και εφαρμογή της επίσημης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top