Τσίπρας: Ένας πρωθυπουργός δε μυρίζει εκλογές, τις προκηρύσσει 

«Η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα άδικη για τους πολλούς» υποστήριξε 

Ο Α. Τσίπρας στο συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» (φωτογραφία Ευρωκίνηση) 

ην άμεση προκήρυξη των εκλογών για να αποφευχθεί η «διαρκής πολιτική αβεβαιότητα» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής με θέμα «Ελληνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες σε ένα απρόβλεπτο μέλλον».

Νέο δίλημμα για τις εκλογές: Το… καταχείμωνο ή το κατακαλόκαιρο; 

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό, τον χαρακτήρισε «παράγοντα πολιτικής αστάθειας» και μίλησε για «άρνησή» του «να προσέλθει στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις θεσμικά» στις ερωτήσεις που του έχει καταθέσει, αντί να «περιφέρεται σε προστατευμένες κομματικές εκδηλώσεις και να λέει ότι "μυρίζει εκλογές"».

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης «μυρίζει εκλογές», η κοινωνία μυρίζει ελπίδα αλλαγής

«Ο πρωθυπουργός δεν μυρίζει εκλογές, τις προκηρύσσει. Αν υπάρχει ανάγκη να πάμε σε εκλογές, πρέπει να πάμε σε εκλογές», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό θα «ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη και για την οικονομία, και για τη Δημοκρατία και για τον τόπο». «Να ορίσει την ημερομηνία της εκλογικής αναμέτρησης. Και να μην αφήνει τον τόπο σε μια διαρκή πολιτική αβεβαιότητα με τη δική του παρουσία στο ρόλο του πρωθυπουργού με ημερομηνία λήξης» ανέφερε για το ίδιο ζήτημα ο κ. Τσίπρας 

Υποκλοπές: 5η ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή 

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε την ανάγκη για «ένα νέο σχέδιο», ένα «άλλο σχέδιο» προκειμένου «να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες του σήμερα και να οργανώσουμε τις δυνατότητες του αύριο». Αναλύοντας τους στόχους της «προοδευτικής και αποτελεσματικής πολιτικής κατά της ακρίβειας» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε πως πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του κράτους στην λειτουργία των αγορών, «ώστε να εξαφανιστεί η αισχροκέρδεια και ο υπερβάλλων εγχώριος πληθωρισμός», επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα των εταιρειών κοινής ωφέλειας και προώθηση «αναδιανεμητικών μηχανισμών», «φορολογώντας τα υπερκέρδη ώστε να στηρίζει με δημοσιονομικά μέτρα τα νοικοκυριά και τους πλέον αδύναμους».

Βασιλιάς Κάρολος: Tι έγινε στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Τα στιγμιότυπα  

 Ο κ. Τσίπρας παρομοίωσε την τρέχουσα περίοδο με «τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας», τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για «πολιτική αλλαγή» και ένα «νέο σχέδιο» για την αποκατάσταση της «πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας».

Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα άδικη για τους πολλούς

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησε την ομιλία του επικρίνοντας την προσπάθεια «ωραιοποίησης» από στελέχη της κυβέρνησης της οικονομικής «πραγματικότητας» που βιώνει ο μέσος πολίτης.

«Η πανδημία και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν την επίδραση ενός big bang στην παγκόσμια κοινότητα και τη διεθνή οικονομία», υπογράμμισε.  

Μητσοτάκης: Eφικτή η επίτευξη αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές

«Μας απαντάνε: μα η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Ναι, αλλά η αισχροκέρδεια δεν είναι καθόλου εισαγόμενη. Η αισχροκέρδεια είναι made in Greece. Και αποτελεί γέννημα θρέμμα των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στις πολιτικές της επιλογές με τις οποίες κατάφερε να «βαθύνει την κρίση», να γίνει η χώρα «πρωταθλήτρια στην ακρίβεια» αλλά και «να διογκώσει ακόμα περισσότερο δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, όπως οι ανισότητες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε για μια «νέα κρίση χρέους», που «απειλεί ξανά την ελληνική οικονομία», όχι του δημόσιου, αλλά του ιδιωτικού. «Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα άδικη για τους πολλούς, αλλά και χωρίς βιώσιμη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας πως η χώρα είναι «πολύ πιο ευάλωτη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς στις εξωγενείς διαταραχές προστίθενται τα αποτελέσματα των κυβερνητικών επιλογών που μεγεθύνουν αντί να αμβλύνουν τις χρόνιες παθογένειες της οικονομίας».

Υποκλοπές: Τι είπε ο Δημητριάδης στην Επιτροπή και ο «πόλεμος» διαρροών

«Εδώ λοιπόν είναι που η δημοκρατία έρχεται να σώσει και την οικονομία», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Σταθερότητα και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, σταθερότητα και ασέλγεια στους θεσμούς, σταθερότητα και υποτίμηση της δημοκρατίας δε μπορεί να υπάρξει».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top