Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης «μυρίζει εκλογές», η κοινωνία μυρίζει ελπίδα αλλαγής

Σε ετοιμότητα για εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – επίσπευση διαδικασιών για ψηφοδέλτια

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας: σε ετοιμότητα για εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ (φωτογραφία αρχείου Ευρωκίνηση /Γ. Παναγόπουλος)   

Συνεδρίασε σήμερα από κοινού το Εκτελεστικό Γραφείο και η Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπό τη προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε η εκλογική ετοιμότητα του κόμματος, με τον Α. Τσίπρα να εισηγείται την επίσπευση των διαδικασιών για την ανακοίνωση των υποψηφίων για τις επικείμενες εκλογές καθώς και του εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Νέο δίλημμα για τις εκλογές: Το… καταχείμωνο ή το κατακαλόκαιρο; 

 «Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή γιατί είναι ένοχος για τη πρωτοφανή συνταγματική εκτροπή που συντόνισε και υλοποίησε παρακολουθώντας είτε με το παράνομο λογισμικό είτε με νόμιμες επισυνδέσεις, όχι μόνο πολιτικούς και δημοσιογράφους, αλλά ακόμη και δικαστικούς, εισαγγελείς, τον αρχηγό της αστυνομίας και κρίσιμους κρατικούς λειτουργούς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Υποκλοπές: Τι είπε ο Δημητριάδης στην Επιτροπή και ο «πόλεμος» διαρροών

«Ως ένοχος δεν έχει απαντήσεις και για αυτό κρύβεται. Και ταυτόχρονα σχεδιάζει τη διαφυγή του μέσω της προκήρυξης εκλογών πριν αρχίσει να κλείνει ασφυκτικά ο κλοιός των αποκαλύψεων», τόνισε, σχολιάζοντας πως «δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν». «Το αντίθετο θα ήταν είδηση, αν επιχειρούσε να τηρήσει τα λεγόμενά του και να εξαντλήσει την τετραετία. Είναι πια ηλίου φαεινότερο ότι δεν μπορεί άλλο να σταθεί. Για πόσο θα κρύβεται από τη Βουλή;», είπε και υποστήριξε πως «σε καμία σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα, άλλωστε, δεν θα μπορούσε να σταθεί. Θα είχε ήδη παραιτηθεί».

Εκλογές: Ποιον μήνα θα μπορούσαν πιθανότατα να γίνουν

Ο κ. Τσίπρας απάντησε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού λέγοντας πως «σε κάθε περίπτωση αν ο ίδιος «μυρίζει εκλογές», η κοινωνία μυρίζει ελπίδα για αλλαγή», ενώ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση:

«Αφού βούλιαξαν την κοινωνία σε πανευρωπαϊκά ρεκόρ ακρίβειας, επιδείνωσαν με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές τους την ενεργειακή κρίση, λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και άφησαν την πρώτη κατοικία των ανθρώπων βορά στους κάθε λογής Πάτσηδες, τώρα μιλούν και για δεύτερη θητεία για να αποτελειώσουν τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top