Υποκλοπές: Τι είπε ο Δημητριάδης στην Επιτροπή και ο «πόλεμος» διαρροών

Και επεισόδιο εις διπλούν του Πολάκη  

Υποκλοπές: ακρόαση του Γρηγόρη Δημητριάδη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (Video Star, φωτογραφία αρχείου Ευρωκίνηση/Γ. Κονταρίνης)   

Δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με κακόβουλα λογισμικά και πως με την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπήρξε ποτέ αγορά, προμήθεια χρήση τέτοιων λογισμικών από κρατικές υπηρεσίες, ανέφερε κατά την ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών. Ο κ. Γρηγοριάδης παραιτήθηκε ως γνωστόν τον Αύγουστο, για την υπόθεση της παρακολούθησης μέσω επισύνδεσης από την ΕΥΠ, των τηλεφωνικών επικοινωνιών του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.       

Γρηγόρης Δημητριάδης: Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού 

Πηγές της ΝΔ υποστηρίζουν επίσης ότι έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης για την υπόθεση των υποκλοπών. 

Όπως συμπληρώνουν,  ο πρώην Γενικός  Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Δημητριάδης όχι μόνο προσήλθε παρά τις αντίθετες κραυγές της αντιπολίτευσης, αλλά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του ετέθησαν, χωρίς να επικαλεστεί το απόρρητο όπως ορισμένοι προεξοφλούσαν. Συγκεκριμένα, αναφέρουν, ότι ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν έκανε δουλειές και επιχειρηματικά ραντεβού με τους κ.κ. Λαβράνο, Μπίτζιο και πως δεν γνώριζε τον κ. Ντίλιαν. Επίσης, τόνισε ότι δεν επισκέφθηκε ποτέ το ΚΕΤΥΑΚ, δεν γνωρίζει καμία ομάδα από αυτό, ούτε πρόσωπα και ότι η συνεργασία του ήταν με τον διοικητή της ΕΥΠ και Κοντολέοντα και ελάχιστα ως καθόλου με άλλα πρόσωπα.

Υποκλοπές: Νέα κομμάτια στο παζλ των παρακολουθήσεων αλλά και ερωτήματα 

Ακόμη, οι πηγές της ΝΔ αναφέρουν:   

•    Δεν επιβεβαίωσε επίσης, επιχειρηματικές συναντήσεις και ραντεβού στην Κύπρο με τον κ. Λαβράνο και ξεκαθάρισε με κάθε τρόπο πως ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για τη νόμιμη επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη
•    Σε ερώτηση για το βαθμό καθημερινής του εμπλοκής στα θέματα της ΕΥΠ υπογράμμισε πως ήταν η απολύτως αναγκαία εκ της θέσεως του. 
•    Σημείωσε ότι τα κακόβουλα λογισμικά είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που απασχολεί και την Κομισιόν. 

•    Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει σχέση με τις εταιρίες Krikel και Intellexa, θυμίζοντας ότι η πρώτη ήρθε στην Ελλάδα επί υπουργίας του κ. Τόσκα με τον οποίο υπέγραψε και τη σχετική σύμβαση. 

Οι πηγές της ΝΔ καταλήγουν:  

«Και από την σημερινή ακρόαση του κ. Δημητριάδη κατέστη σαφές, όπως αναγνώρισε ενώπιον της Επιτροπής και μέρος της αντιπολίτευσης, ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διασύνδεση ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και το κακόβουλο λογισμικό Predator. Τέλος, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή, η αποστολή ερωτήσεων προς τους κ.κ. Λαβράνο, Μπίτζιο και Ντίλιαν προκειμένου να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δημητριάδης υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε με πρωτοβουλία του    

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ,  ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, δεν επικαλείται ως τώρα το απόρρητο, ενώ όταν ερωτήθηκε για την παρακολούθηση του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, υποστήριξε ότι δεν το γνώριζε. 

Υποκλοπές: Ερώτηση Τσίπρα για τους αστυνομικούς που μετατέθηκαν στην ΕΥΠ 

Αναφέρουν επίσης ότι είπε ρητά πως παραιτήθηκε με δική του πρωτοβουλία του, από τη θέση που  κατείχε στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και ότι δεν γνωρίζει τον κ. Μπίτζιο, ούτε τον κ. Ντίλιαν και δεν είχε ποτέ συναντήσεις για Predator. «Η κυβέρνηση δεν το έχει ποτέ προμηθευτεί ούτε το λειτουργεί» φέρεται να δήλωσε επίσης ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα τον γνώριζε εδώ και 10 χρόνια.

«Για μία ακόμη φορά η ΝΔ επιβάλλει Ομερτά στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Απέρριψε βίαιη προσαγωγή Λαβράνου, Μπίτζιου, Ντίλιαν, αποφάσισε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών να είναι μυστική, ουσιαστικά συνομολογώντας τη σχέση τους με  ΕΥΠ.
Δε θα γλιτώσουν έτσι» έγραψε σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Γιώργος Κατρούγκαλος.   

 

Πολάκης: «βουλωσέ το ηλίθιε» σε βουλευτή της ΝΔ και αθυρόστομη έκφραση για το… μπαρμπούνι 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως Παύλος Πολάκης «έκλεψε την παράσταση» για μία ακόμη φορά, καθώς σε ένταση που σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο, στον οποίο άρχισε να φωνάζει «βούλωσέ το ηλίθιε»!  

Νέα κόντρα για ΕΥΠ: Την κατάργησή της ζητά ο Πολάκης – Η απάντηση της ΝΔ

Ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε ότι αυτό είναι «πολιτική αλητεια και γελοιότητα» και πως «δε σε φοβάμαι».  
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε για «ψεύτικες διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ» και μάλιστα την ώρα που η συνεδρίαση ήταν σε εξέλιξη.

Ο κ. Πολάκης αντέδρασε έντονα και όταν ο κ. Δημητριάδης ισχυρίσθηκε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από το ΚΕΤΥΑΚ (το Κέντρο που συσχετίζεται με υποκλοπές της ΕΥΠ σύμφωνα με δημοσιεύματα), σχολιάζοντας    

«Με βάση το ΦΕΚ του 2021 είχατε την ευθύνη έγκρισης του κανονισμού λειτουργίας του ΚΕΤΥΑΚ. Όταν εγώ είχα την ευθύνη του ΕΟΠΥΥ και ενέκρινα τον κανονισμό παροχών του ήξερα που κλ…νει το μπαρμπούνι στον ΕΟΠΥΥ. Εσύ δεν ξέρεις τίποτα και κανέναν από το ΚΕΤΥΑΚ; Και την ίδια στιγμή που δεν ξέρεις κανέναν και δεν έχεις πάει ποτέ εκεί, πώς είσαι κατηγορηματικός πως δεν χρησιμοποίησαν ποτέ το predator εκεί;» 
 

Mε υπόμνημα θα καταθέσουν οι Γ. Λαβράνος και Φ. Μπίτζιος 

Οι εκπρόσωποι των εταιριών που τα ονόματά τους εμπλέκονται με το Predator, οι Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος, δεν προσήλθαν και ζήτησαν να στείλουν υπόμνημα γιατί βρίσκονται στο εξωτερικό, ενώ ο ισραηλινός Ταλ Ντίλιαν δεν έχει εντοπιστεί.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top