Υποκλοπές: Ερώτηση Τσίπρα για τους αστυνομικούς που μετατέθηκαν στην ΕΥΠ 

Με αφορμή δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις

Ερώτηση του Α. Τσίπρα στον Κ. Μητσοτάκη για τους αστυνομικούς της ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις (φωτογραφία αρχείου Ευρωκίνηση)    

Να δώσει στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία των αστυνομικών «που είχατε μεταθέσει στην ΕΥΠ» ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο για τις υποκλοπές. Ενδεικτικός είναι και ο τίτλος του θέματος της ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Θα δώσετε στη δημοσιότητα τα ονόματα των αστυνομικών που μετατάξατε στην ΕΥΠ για να χειρίζονται το Predator;»
 

Τσίπρας: ποιος πρωθυπουργός δε θα ένιωθε την υποχρέωση να παραιτηθεί;  

Όπως ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας οι αστυνομικοί είχαν ενεργοποιηθεί «σε κρίσιμα πόστα πέριξ του Predator», καθώς και της προϊσταμένης τους, «την οποία προστατεύσατε μέσω της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ώστε να μην έρθει «να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών», όπως προσθέτει στο κείμενο της ερώτησ'ης του προς τον πρωθυπουργό.   

«Φωτιά» από δημοσίευμα για ταυτόχρονη παρακολούθηση από ΕΥΠ και Predator

«Για τρίτη συνεχή εβδομάδα αρνείστε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και δεν έρχεστε να απαντήσετε ως οφείλετε σε τρεις συνεχόμενες επίκαιρες ερωτήσεις που σας έχω καταθέσει» αναφέρει επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφόρησε για το θεσμικό πλαίσιο

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει μεταξύ άλλων, αποδίδοντας προσωπικές ευθύνες στον κ. Μητσοτάκη:       

«Είναι πλέον εδραία πεποίθηση, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι αρνείστε να δώσετε απαντήσεις διότι γνωρίζατε, διότι είστε ενορχηστρωτής, ηθικός αυτουργός και εν τέλει ένοχος για το σκάνδαλο των υποκλοπών, παράνομων και «νόμιμων». Ωστόσο, οι καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών με υποχρεώνουν να επιμείνω και να ασκήσω εκ νέου το κοινοβουλευτικό μου καθήκον, προκειμένου να έρθετε επιτέλους να απαντήσετε στη Βουλή για το μείζον σκάνδαλο που βάλλει ευθέως κατά της δημοκρατικής λειτουργίας του Πολιτεύματος».

Μητσοτάκης: το νομοσχέδιο θωρακίζει το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ 

Όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στη δικαιοσύνη διαμηνύει από την πλευρά της η κυβέρνηση για το θέμα των υποκλοπών. 

Μάλιστα ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο νέο νομοσχέδιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ κάνοντας την ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου για την εβδομάδα που πέρασε.  «Έχει σκοπό να διορθώσει, να βελτιώσει και να θωρακίσει το συνολικό πλαίσιο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτησή του, ενώ σε άλλο σημείο της πρόσθεσε: «Είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε με την κυβέρνηση αυτή, σας υπόσχομαι πως κάθε μέρα εργαζόμαστε για να κάνουμε τη ζωή κάθε πολίτη καλύτερη». 

Υποκλοπές: Νέα κομμάτια στο παζλ των παρακολουθήσεων αλλά και ερωτήματα 

Παρακολουθήσεις: οι προτάσεις του Ν. Ανδρουλάκη

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε την:

-κατάργηση της διάταξης που δεν επιτρέπει στην ΑΔΑΕ την ενημέρωση του παρακολουθούμενου 
-την πλήρη αιτιολόγηση για την άρση απορρήτου 
-την αποκοπή της ΕΥΠ από το πρωθυπουργικό γραφείο

«Ο πρωθυπουργός να ακολουθήσει τον μοναδικό δρόμο που του απομένει. Οι εκλογές να γίνουν σε καθαρό τοπίο, χωρίς σκιές» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top