«Φωτιά» από δημοσίευμα για ταυτόχρονη παρακολούθηση από ΕΥΠ και Predator

Στη λίστα φέρεται να είναι και ο Κωστής Χατζηδάκης

Λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης, με φόντο το θέμα των υποκλοπών, ρίχνουν νέα δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, θύματα ταυτόχρονος παρακολούθησης από την ΕΥΠ και το Predator ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης, ενόσω ήταν υπουργός Ενέργειας, ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς, ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, και ο Αριστείδης Αλεξόπουλος, διευθυντής της διεύθυνσης Εξοπλισμών.

Παράλληλα, θύμα παρακολούθησης ήταν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, και ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, αλλά μόνο από την ΕΥΠ.

Υποκλοπές: Πώς μπορούμε να κρατήσουμε τα κινητά μας ασφαλή 

«Η διερεύνηση της υπόθεσης είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης», λέει η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα «μυθεύματα χωρίς στοιχεία και τεκμήρια» και στρέφοντας τα πυρά της κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: ποιος πρωθυπουργός δε θα ένιωθε την υποχρέωση να παραιτηθεί;  

«Όλα αυτά είναι στοιχεία ενός ολοκληρωτικού πολέμου από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφόρησε για το θεσμικό πλαίσιο

«Δεν έχει καμία πολιτική λογική, ο ισχυρισμός ότι ο πρωθυπουργός ήταν "εγκέφαλος" ενός κυκλώματος που είχε στήσει αυτόν τον “μεγάλο αδελφό” και παρακολουθούσε τις ζωές των συνεργατών του, των υπουργών του, το οτιδήποτε άλλο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Θεανώ Φωτίου: Η δήλωση για τις παρακολουθήσεις που… άναψε φωτιές

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Το Βήμα», τουλάχιστον 5 αστυνομικοί έχουν μετατεθεί στην ΕΥΠ, σε χώρο όπου είχε εγκατασταθεί το Predator, με προϊστάμενη γυναίκα-αξιωματικό της ΕΛΑΣ, η οποία ήταν στενή συνεργάτιδα του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top