Επίδομα ασθενείας – ατυχήματος: Επεκτείνεται η ηλεκτρονική αίτηση

Ποιες νέες κατηγορίες εργαζομένων μπορούν να υποβάλλουν

Επίδομα ασθενείας – ατυχήματος: Επεκτείνεται η ηλεκτρονική αίτηση

Επεκτείνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης επιδόματος ασθενείας σε ασφαλισμένους ειδικών κατηγοριών του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (επιδοτούμενος άνεργος του ΔΥΠΑ (τέως ΟΑΕΔ), στρατεύσιμος, οικοδομοτεχνίτης, αυτοτελώς απασχολούμενος), καθώς και για τους ασφαλισμένους του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

Στην ίδια πλατφόρμα, για τη χορήγηση επιδόματος ατυχήματος, παρέχεται πλέον η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης ατυχήματος για τους ασφαλισμένους τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΤΑΞΥ και τ. ΟΑΕΕ του e-ΕΦΚΑ.

MyAADE: Πώς μπορούν ψηφιακά να ακυρωθούν πρόστιμα της εφορίας

Με την επέκταση της ηλεκτρονικής αυτής υπηρεσίας καταργείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ασφαλισμένων στις υπηρεσίες του Φορέα και εξαλείφεται η πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία. Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας συμβάλλει στην ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων πληρωμών των επιδομάτων και στη σύντμηση του χρόνου πίστωσης των ποσών στους δικαιούχους.

Μίνι ασφαλιστικό: Τι προβλέπει για εισφορές, χρέη και παραγραφή οφειλών

Ήδη, 128.648 ασφαλισμένοι εξυπηρετήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος (2021) μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ, ενώ κατά το τρέχον έτος (2022) οι ασφαλισμένοι που έκαναν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας πολλαπλασιάστηκαν και ανήλθαν στους 631.624.

Οι τελικές αυξήσεις στις συντάξεις - Αναλυτικά παραδείγματα

Παράλληλα, απελευθερώνονται χιλιάδες ανθρωποώρες και αφαιρείται ένα σημαντικό διοικητικό βάρος για τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής χορήγησης επιδόματος Ασθενείας/Ατυχήματος (https://www.efka.gov.gr/el/epidoma) είναι διαθέσιμη στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου Gov.gr και στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr), στην ενότητα: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες, κάνοντας χρήση των κωδικών Taxisnet.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top