Πλειστηριασμός σπιτιού Κολοβού: Πόλεμος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το πότε έγινε

 Σκυλακάκης: Έγινε το 2019 επί Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ: Έγινε το 2022 με Μητσοτάκη

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ  ΝΔ  και ΣΥΡΙΖΑ για το πότε έγινε ο  πλειστηριασμός στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, για χρέη σε πιστωτική κάρτα, η έξωση της οποίας με επεισοδιακό τρόπο από το σπίτι της, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.       

Όπως προκύπτει από την ανάρτηση του πλειστηριασμού, ο πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε όντως επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά ξεκίνησε το 2019, επί κυβέρνησης Τσίπρα, όπως φαίνεται στα υπόλοιπα έγγραφα.
 

Σκυλακάκης: Ο πλειστηριασμός έγινε επί κυβέρνησης Τσίπρα   

Στην επεισοδιακή έξωση από το σπίτι της, της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσων της Βουλής.      

Έξωση στην Ιωάννα Κολοβού: Την άφησαν να πάρει λίγα ρούχα και τις γάτες της

«Πότε βγήκε στο προσκήνιο αυτή η υπόθεση; Βλέπουμε ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού 20/3/19» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.   

Στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού βρέθηκε ο Τσίπρας

Διερωτήθηκε επίσης ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ σχετικά με το ζήτημα: «Ποια κυβέρνηση υπήρχε όταν βγήκε το σπίτι της κυρίας στον πλειστηριασμό; Με ποιανού τη νομοθεσία βγήκε;». 

Ο κ. Σκυλακάκης σχολίασε και την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο σπίτι της κυρίας Κολοβού, για συμπαράσταση. «Πηγαίνει και στο σπίτι της κυρίας για συμπαράσταση. Δεν θα πω τι είναι, αν και η λέξη υποκρισία τριγυρίζει στο μυαλό μου».   

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ  

Ο ΣΥΡΙΖΑ  αναφέρει σε «έκτακτη τεκμηρίωση για την έξωση της Ιωάννας Κολοβού»:  

«Μάταια προσπαθεί να θολώσει τα νερά ο κ. Σκυλακάκης και η κυβέρνηση των Πάτσηδων. 

- Το 2022 που έγινε ο πλειστηριασμός ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ; 
- Το 2022 που έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της χαμηλοσυνταξιούχου με αλυσοπρίονο ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ; 
- Το 2022 που επιχείρησαν να τη βγάλουν σηκωτή μέσα από το σπίτι της ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ;»  

Υποστηρίζει επίσης ότι «ο πλειστηριασμός του ακινήτου της κας Κολοβού δεν έγινε στις 20.3.19 όπως ψευδώς είπε ο κ. Σκυλακάκης. Δεν έγινε ούτε καν τον Οκτώβρη του 2019, όπου ακόμη ίσχυε το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ολιγόμηνη παράταση που του είχε δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ.  Ο πλειστηριασμός του εν λόγω ακινήτου εκτελέστηκε στις 16/3/2022, όπως επιβεβαιώνεται και από το e-auction.gr  επί διακυβέρνησης ΝΔ, μετά την ψήφιση του πτωχευτικού νόμου του κ. Μητσοτάκη, που ήρε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά την καταψήφιση τριών τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας».  

«Σε λίγο θα μας πουν ότι και ο κ. Πάτσης ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η Κουμουνδούρου.  

Άρση της ασυλίας του Πάτση ζητά ο εισαγγελέας για το πόθεν έσχες   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top