Στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού βρέθηκε ο Τσίπρας

Οικονόμου: Ο Τσίπρας ήταν ο πρωθυπουργός των πλειστηριασμών 

Ιωάννα Κολοβού και Αλέξης Τσίπρας

Τη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού στο σπίτι της επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μία ημέρα μετά τη βίαιη έξωσή της, λόγω χρέους σε κάρτες.

«Κρατάς γερή άμυνα. Η πιο καλή πόρτα ασφαλείας είναι η αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η πιο καλή πόρτα ασφαλείας είναι η αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ιωάννα Κολοβού

Οικονόμου για προστασία ανηλίκων: Συγκρουόμαστε με νοοτροπίες δεκαετιών

Παράλληλα, εξέφρασε το φόβο του ότι «την ιστορία αυτή θα τη βλέπουμε πλέον διαρκώς εξαιτίας του πτωχευτικού νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και πρόσθεσε: «Την περίοδο των μνημονίων, παρά τις πιέσεις της τρόικα, υπήρχε προστασία της λαϊκής πρώτης κατοικίας. Γι’ αυτό κι εμείς κάναμε τότε πρόταση δυσπιστίας στον κ. Σταϊκούρα και μας έλεγαν ότι είμαστε τρελοί. Τώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται οι συνέπειες. Χρωστούν ως κόμμα 390 εκατομμύρια ευρώ δανεικά και αγύριστα. Είχαν βουλευτή τον Πάτση και του έδιναν απευθείας αναθέσεις 1 εκατ. ευρώ από τα ΕΛΤΑ».

Έξωση στην Ιωάννα Κολοβού: Την άφησαν να πάρει λίγα ρούχα και τις γάτες της

Αναφερόμενος στα funds, είπε: «Εμείς φέραμε έναν νόμο το 2015 που προέβλεπε υποχρεωτικά στάδια ρύθμισης και φορολόγηση όλων των πράξεων των funds και η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποίησε έναν νόμο του 2003 που ούτε υποχρεωτικά στάδια ρύθμισης ούτε φορολόγηση προέβλεπε».

«Δεν υπάρχει πιο τρομερό πράγμα, να ακούς την πόρτα του σπιτιού σου να σπάει», είπε η Ιωάννα Κολοβού στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της, η κα Κολοβού του είπε: «Δεν υπάρχει πιο τρομερό πράγμα, να ακούς την πόρτα του σπιτιού σου να σπάει. Σαν εφιάλτης. Ούτε στην τουαλέτα δεν άφηναν να πάω».

Παράλληλα ευχαρίστησε θερμά όλο τον κόσμο που της συμπαραστάθηκε: «Να είναι καλά τα παιδιά. Η αλληλεγγύη τους με έσωσε».

Σχόλιο Οικονόμου για τις δηλώσεις Τσίπρα: ήταν ο πρωθυπουργός των πλειστηριασμών 

Απαντώντας ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα: 

«Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει ένας άνθρωπος το σπίτι του σε πλειστηριασμό και κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και ευαισθησία. Η πολιτική της Κυβέρνησης στο θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών προσφέρει πολλές δυνατότητες στους πολίτες να διασώσουν τις περιουσίες τους, για αυτό και πολλές χιλιάδες δανειοληπτών έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους και προστατεύσει τους κόπους τους. 

Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας υπήρξε ο πρωθυπουργός που θέσπισε και ευνόησε νομοθετικά τις εταιρείες εξαγοράς κόκκινων δανείων, που επί των ημερών του (2018-2019) οι ολοκληρωμένοι πλειστηριασμοί έφτασαν περίπου τις 30.000. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φανεί καλός στα λόγια, ενώ υπήρξε μοιραίος και καταστροφικός  στα έργα. Όσο και αν προσπαθεί να μας επαναφέρει στην εποχή των «Αγανακτισμένων», οι πολίτες τον ξέρουν καλά πια και κρίνουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top