Οικονόμου για προστασία ανηλίκων: Συγκρουόμαστε με νοοτροπίες δεκαετιών

Για έξωση Κολοβού: Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκαν

«Τα ιδρύματα και οι εθελοντές πρόσφεραν και προσφέρουν πολλά. Τους οφείλουμε όλοι την αναγνώριση αυτής της υπηρεσίας τους και καλό είναι να μην μηδενίζουμε και να μην γενικεύουμε χωρίς στοιχεία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμνου / Βίντεο: ΕΡΤ

Τη βούληση της κυβέρνησης για νέες πολιτικές στα ζητήματα δικαιωμάτων και προστασίας των ανήλικων εξέφρασε ο Γιάννης Οικονόμου, στον απόηχο των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου.

«Έχουμε την πολιτική βούληση και το θάρρος να προχωρήσουμε αποφασιστικά, να εισαγάγουμε νέες πολιτικές που θα αποδώσουν περισσότερα σε περισσότερους και να συγκρουστούμε με νοοτροπίες και κατεστημένα δεκαετιών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η οποία έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Κιβωτός του Κόσμου: «Σκληρή κι η πρεσβυτέρα, έβαζε συνέχεια τιμωρίες»

«Όλα αυτά γίνονται με θεσμικό τρόπο και έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη, ιδίως όταν αυτοί είναι παιδιά ή βρίσκονται στη μετεφηβική ηλικία», σημείωσε, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως χρειάζεται να αποφεύγουμε «τις εύκολες κραυγές, τις γενικεύσεις, τις υπερβολές».

Νέα διοίκηση στην Κιβωτό του Κόσμου - Πρόεδρος η Αλεξάνδρα Μαρτίνου

«Τα ιδρύματα και οι εθελοντές πρόσφεραν και προσφέρουν πολλά. Τους οφείλουμε όλοι την αναγνώριση αυτής της υπηρεσίας τους και καλό είναι να μην μηδενίζουμε και να μην γενικεύουμε χωρίς στοιχεία. Με ψυχραιμία και μεθοδικότητα πρέπει όλοι να συνεργαζόμαστε για να γίνεται πάντοτε ότι καλύτερο απαιτείται για τα παιδιά και από την άλλη να φροντίζουμε έτσι ώστε η Δικαιοσύνη να αποδίδει ευθύνες αν αυτές προκύπτουν μετά την ολοκλήρωση κάθε διερεύνησης», ξεκαθάρισε.

Μιχαηλίδου: Πιθανόν να έχουμε καταγγελίες και για άλλες δομές

Για έξωση Κολοβού: Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκαν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για το θέμα της έξωσης της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού και τις αντιδράσεις, που έχει προκαλέσει αυτό.

Έξωση στην Ιωάννα Κολοβού: Την άφησαν να πάρει λίγα ρούχα και τις γάτες της

«Η κυβέρνηση έχει φροντίσει να βελτιώνει το νομοθετικό πλαίσιο και να δημιουργεί δικλείδες ασφαλείας για να μην χάσουν τα σπίτια τους οι συμπολίτες μας. Από όσο μπορούμε να ξέρουμε, δεν αξιοποιήθηκαν αυτά στην συγκεκριμένη περίπτωση», σημείωσε.

Όπως εξήγησε, «σε απάντηση της Εθνικής Τράπεζας, μετά από ερώτημα του υπουργού Οικονομικών, προκύπτει ότι σε κανένα στάδιο δεν αξιοποιήθηκαν μια σειρά από δυνατότητες που υπάρχουν για να μην φτάσουμε στη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τραπεζικό απόρρητο δεν μας επιτρέπει να δούμε τα πραγματικά στοιχεία και έτσι πρόσθεσε κάποιοι αξιοποιούν και εργαλειοποιούν μια κατάσταση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top