Μιχαηλίδου: Πιθανόν να έχουμε καταγγελίες και για άλλες δομές

Εντός της ημέρας το νέο ΔΣ για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Εντός της ημέρας ανακοινώνεται το νέο ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου / Βίντεο: Σκάι

Τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου, όπως τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως είπε η υφυπουργός Εργασίας, μιλώντας στον Σκάι και το Mega, η κυβέρνηση έχει βρει τα πρόσωπα, που θα το απαρτίζουν, και είναι πρόσωπα κύρους.

«Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση αυτή, πρέπει να μπει μέσα μία διοίκηση η οποία έχει την γνώση και την τεχνογνωσία  από την παιδική προστασία και επίσης να ξέρουμε ότι θα είναι διαφανείς και αποτελεσματικοί άνθρωποι», τόνισε.

Κιβωτός του Κόσμου: Δεν ψήφισαν όλα τα κόμματα για την αλλαγή διοίκησης

«Πήραμε την πολιτική πρωτοβουλία, ακόμα κι αν πολεμηθήκαμε, και με μια διάταξη που περάσαμε τον Απρίλιο μπορούμε να αλλάξουμε το ΔΣ. Αλλιώς θα κάναμε χρόνια, θα κρατούσε χρόνια η ιστορία αυτή», σημείωσε η υφυπουργός. 

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατήρ Αντώνιος είπε να κάνουν έκτρωση σε έγκυο»

«Πώς ορίζεται η διοίκηση; Στα σωματεία ορίζεται από το ίδιο το σωματείο, στις ΑΜΚΕ, όπως είναι η περίπτωση της Κιβωτού, από τους εταίρους της εταιρείας. Εταίροι στην εταιρεία αυτή ήταν η πρεσβυτέρα και η αδελφή του πατέρα Αντώνιου» δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κιβωτός: Τα ύποπτα «δώρα» σε παιδιά - Τα ταξίδια και οι κρουαζιέρες

«Μπαίνει το ίδρυμα υπό την εποπτεία του κράτους, για να διασφαλίσουμε ό,τι καλύτερο είναι δυνατό για τα παιδιά αυτά», ξεκαθάρισε.

Κιβωτός: Ξεκινούν οι καταθέσεις-Ποιο στοιχείο «εντυπωσίασε» τις εισαγγελείς

Η υφυπουργός τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμα εάν στην Κιβωτό υπάρχει κύκλωμα υιοθεσιών και εάν έχουν γίνει και κατά πόσον οικονομικές ατασθαλίες.

Μιχαηλίδου για Κιβωτό: Εάν υπήρχε έστω και υπόνοια, θα είχαμε δράσει

Παράλληλα, προέβλεψε ότι τα στόματα «άνοιξαν» μετά την υπόθεση της Κιβωτού και είναι πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια καταγγελίες και για άλλες δομές.

Χατζηδάκης για «Κιβωτό του Κόσμου»: Βασικό να μην καταρρεύσει η δομή

«Το βασικό είναι να μην καταρρεύσει η δομή, διότι τα παιδιά είναι εκατοντάδες και αύριο-μεθαύριο θα λέμε «πού θα μείνουν τα παιδιά, δεν έχουν στον ήλιο μοίρα», είπε, εξάλλου, ο Κωστής Χατζηδάκης.

Κιβωτός του Κόσμου: Δύο 17χρονα αγόρια μιλούν για σεξουαλική παρενόχληση

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε το 2021 η κυβέρνηση πέρασε ρύθμιση «ρύθμιση για το ποινικό μητρώο όσων δουλεύουν εκεί και προβλέψαμε συγκεκριμένα πράγματα για τα στάνταρ με τα οποία λειτουργούν οι δομές».

«Όποιοι παρακολουθούν στενότερα τα ζητήματα αυτά θα θυμούνται ότι από μια συγκεκριμένη πλευρά τότε, υπήρξαν αντιδράσεις στην πολιτική του υπουργείου», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top