Δένδιας από το Κάιρο: Εμείς δεν καταπατάμε την κυριαρχία άλλων κρατών  

Υπογραφή και συμφωνίας με Αίγυπτο για εποχιακούς εργάτες από Βαρβιτσιώτη 

Οι δηλώσεις των ΥΠΕΞ Ν. Δένδια και Σ. Σούκρι μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας (Video Star)   

«Ποτέ και με κανέναν τρόπο δεν προσπαθούμε να καταπατήσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών. Σε αντίθεση με άλλους στην περιοχή, οι οποίοι το κάνουν σε σταθερή βάση» τόνισε με νόημα, «φωτογραφίζοντας» την Τουρκία, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το Κάιρο, μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, για τον καθορισμό των περιοχών έρευνας και διάσωσης. 

Νέα ιστορική συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου: «Μπλόκο» στα τουρκικά σχέδια  
 

ΥΠΕΞ Αιγύπτου Σούκρι: Ελλάδα και Αίγυπτος μάχονται για ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο 

«Oι δύο χώρες προσπαθούμε να πέτυχουμε ασφάλεια και σταθερότητα στη θάλασσα της ανατολικής μεσογείου και να αντιμετωπίσουμε πολλές διαφορετικές προκλήσεις» τόνισε από την πλευρά του ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι     

Συμφωνία και για εποχιακούς εργάτες από την Αίγυπτο  

Μετά το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπέγραψε με τον Αιγύπτιο, βοηθό υπουργό Εξωτερικών, πρέσβη Ιχάμπ Νασρ, Συμφωνία για την Απασχόληση Εποχικών Εργαζομένων στον Γεωργικό Τομέα.

Στην Αίγυπτο Δένδιας- Παναγιωτόπουλος- Βαρβιτσιώτης την Τρίτη

 

«Η Συμφωνία αυτή είναι καίριας σημασίας για την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου σε έναν πολύ σημαντικό τομέα, τον αγροτικό» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως προωθεί τη νόμιμη μετανάστευση» δήλωσε ο κ. Δένδιας για την υπογραφή της συγκεκριμένη συμφωνίας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top