Στην Αίγυπτο Δένδιας- Παναγιωτόπουλος- Βαρβιτσιώτης την Τρίτη

Οι συμφωνίες που θα υπογράψουν στο Κάιρο  

Δένδιας Σούκρι
Ο Νίκος Δένδιας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι (φωτογραφία Γ. Στεργιόπουλος/Ευρωκίνηση) 

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα επισκεφθούν αύριο, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου Κάιρο, όπου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους ομολόγους τους.

Νίκος Δένδιας από Μπαχρέιν: «Η Λιβύη λειτουργεί ως ταραξίας με δύο τρόπους»

Στο πλαίσιο της επισκέψεως ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών  θα παραβρεθούν στην τελετή υπογραφής  «Μνημονίου Κατανόησης σχετικά με την Συνεργασία στους Τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνάς και Διάσωσης», από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας  και από τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Mohamed Zaki.

Μετά την υπογραφή αναμένεται να λάβουν χώρα σύντομες κοινές δηλώσεις των Ελλήνων και Αιγυπτίων ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ στον Τύπο, ενώ θα ακολουθήσει κοινό γεύμα εργασίας.

Μήνυμα σε Τουρκία από ΗΠΑ: Κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος θα ακολουθήσουν χωριστά προγράμματα  συναντήσεων με τους ομολόγους τους, Sameh Shoukry και Mohamed Zaki, αντίστοιχα.Κα

Δένδιας: Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου Σούκρι    

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του Υπουργού Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ θα διεξαχθούν και διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ  των αντιπροσωπειών των δύο ΥΠΕΞ.

Δένδιας: Η υπηρεσιακή ΥΠΕΞ της Λιβύης προσπάθησε να μου επιβάλει συνάντηση

Μετά  το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα υπογράψει με τον Αιγύπτιο, Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών, Πρέσβη  Ihab Nasr, Συμφωνία για την Απασχόληση Εποχικών Εργαζομένων στον Γεωργικό Τομέα.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, των δύο Υπουργών Εξωτερικών. 

Ελλάδα - Τουρκία: Ποιον χάρτη έδειξε ο Δένδιας στον Σούκρι 

Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, οι ανωτέρω συναντήσεις  εντάσσονται  στο πλαίσιο των στρατηγικών  διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αιγύπτου και των τακτικών επαφών μεταξύ των ανώτατων αξιωματούχων των δύο χωρών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top