Ελλάδα - Τουρκία: Ποιον χάρτη έδειξε ο Δένδιας στον Σούκρι 

Ελληνο - αιγυπτιακή αντίδραση αν στείλουν ερευνητικό οι Τούρκοι στην ΑΟΖ

Ο διπλωματικός μαραθώνιος της Αθήνας αποδίδει καρπούς και «φρενάρει» τα τουρκολιβυκά σχέδια για γεωτρήσεις στην περιοχή, σύμφωνα με τις αποκαλυπτικές  πληροφορίες που μετέδωσε από το Υπουργείο Εξωτερικών, η διπλωματική συντάκτρια του Star Κατερίνα Τσαμούρη.

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Λιβύης    

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι Τούρκοι και τα μέλη της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»! 

Νίκος Δένδιας: «Η Τουρκία δημιουργεί ένα τερατούργημα»

Η κόκκινη γραμμή έναντι της Τουρκίας στον χάρτη της ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου

Η «μπλε γραμμή» έναντι της Τουρκίας στον χάρτη της ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου  

Δείχνοντας τον συγκεκριμένο χάρτη (φωτογραφία) στον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, ο Νίκος Δένδιας εστίασε στην μπλε γραμμή και στην ΑΟΖ που έχουμε οριοθετήσει με την Αίγυπτο. 

Δένδιας από Μάλτα: Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21o αιώνα

Εάν σε κάποιο σημείο απ' όλη αυτήν την περιοχή στείλουν ερευνητικό ή γεωτρύπανο, θα υπάρξει ελληνοαιγυπτιακή αντίδραση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες στις  οποίες αναφέρθηκε η διπλωματική συντάκτρια του Star, στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους ο Σούκρι έλεγε και ξαναέλεγε ότι: η θητεία της Λιβυκής κυβέρνησης έχει λήξει και άρα ό,τι υπογράφει είναι άκυρο. 

Ο χάρτης που έδειξε ο Νίκος Δένδιας στον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου

Ο χάρτης που έδειξε ο Νίκος Δένδιας στον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου  

Το λιβυκό ανώτατο δικαστήριο θα ακυρώσει το τουρκολιβυκό σύμφωνο!   

Μια ακόμη σημαντική εξέλιξη είναι ότι το λιβυκό δικαστήριο ετοιμάζεται να ακυρώσει την τουρκολιβυκη συμφωνία. Αυτό λέει η  - καλά ενημερωμένη - Amal Bugaighis, μέλος του Libyan Political Dialogue Forum, που λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» του ΟΗΕ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top