Δένδιας από Μάλτα: Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21o αιώνα   

Απάντηση στις νέες απειλές Ερντογάν – Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας   

«Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα» διαμήνυσε ο Νίκος Δένδιας, από την Μάλτα την οποία επισκέφθηκε σήμερα και είχε σειρά επαφών με τον ομόλογό του Υπουργό Εξωτερικών και την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.  

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έθεσε και σήμερα το ζήτημα του παράνομου και ανυπόστατου τουρκο- λιβυκού συμφώνου,  μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στο Κάιρο, συνεχίζοντας την ενημέρωση των χωρών της περιοχής για τα επικίνδυνα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες και γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης. 

Νίκος Δένδιας: «Η Τουρκία δημιουργεί ένα τερατούργημα»

Όπως ανέφερε η διπλωματική συντάκτρια του Star Κατερίνα Τσαμούρη, ο κ. Δένδιας λαμβάνει τη στήριξη από όλους τους συνομιλητές του και καθιστά σαφές ότι θα προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ενώ οι Αιγύπτιοι θα βοηθήσουν ώστε να προστατέψουμε μαζί την Ελληνοαιγυπτιακή ΑΟΖ , αν και εφόσον χρειαστεί.

Αυστηρό μήνυμα Δένδια από το Κάιρο - Τι συζήτησε με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας από Ερντογάν – Τσαβούσογλου   

Στη «σκιά» της νέας τουρκολιβυκής συμφωνίας, ο Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε…  γεωτρήσεις, «κομπάζοντας» για τα σεισμικά και γεωτρητικά πλοία της γείτονος.

Ουκρανια: Κυρώσεις και στην Τουρκία από την ΕΕ

Ο Ερντογάν, μ' έναν... αναστεναγμό άρχισε να «διαφημίζει» τα πλοία του. «Αφού έχουμε σεισμικά, έχουμε και γεωτρητικά, μπορούμε να τρυπήσουμε όπου βρούμε φυσικό αέριο» είπε. 

Στη γραμμή Ερντογάν και ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επανήλθε στην ενεργειακή συμφωνία που υπέγραψε με την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, για να απειλήσει, δηλώνοντας ότι οι Τούρκοι θα υπερασπιστούν τα δήθεν δικαιώματά τους σε Αιγαίο, Μεσόγειο, Λιβύη και Κύπρο. 

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top