Ουκρανια: Κυρώσεις και στην Τουρκία από την ΕΕ

Λόγω των σχέσεών της με τη Ρωσία

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλάντιμιρ Πούτιν

Κακή αποδεικνύεται η ιδέα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιτεθεί στην Ελλάδα κατά την παρέμβασή του στο δείπνο των 44 χωρών, που συμμετείχαν στη νεοσύστατη Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα στην Πράγα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος όχι μόνο πήρε την απάντηση που χρειαζόταν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά εκνεύρισε και τους περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες, που μαζεύτηκαν για να βρουν κοινή γλώσσα για τα προβλήματα της Ευρώπης, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Πράγα: Οι αντιφάσεις και το παραλήρημα Ερντογάν - Tο παρασκήνιο της Συνόδου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Παπαχρήστου στα Νέα, κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Πράγα, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στους εταίρους ότι το 8ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας και του καθεστώτος Πούτιν περιλαμβάνει και πρόβλεψη κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας.

Μητσοτάκης: «Όλοι είδαν ποιος είναι ο Ερντογάν. Καμία πρόκληση αναπάντητη»

Όπως ανέφερε στους 27 ηγέτες της ΕΕ, τις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστεί το είδος και το περιεχόμενο των κυρώσεων, οι οποίες θα είναι αυστηρές και θα αφορούν τουρκικές νομικές οντότητες, επιχειρήσεις αλλά και Τούρκους πολίτες. Αυτό γιατί έχουν εντοπιστεί ότι παρέχουν δίαυλο επικοινωνίας με τις αγορές στο καθεστώς Πούτιν, ώστε να παρακάμπτει με ευκολία τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία.

 

Οικονόμου για Τουρκία: Δε θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη

Οι κυρώσεις αυτές ασφαλώς και δεν μπορεί να αποσυνδεθούν από τη συνολική στάση που τηρεί ο «επιτήδειος ουδέτερος» στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Δύο υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πειστεί πλέον ότι η στάση που τηρεί η Τουρκία ευνοεί, αν δεν ενθαρρύνει, Τούρκους επιχειρηματίες και εταιρείες να δίνουν διέξοδο στις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Λευκορωσία στέλνει δυνάμεις στο πλευρό της Ρωσίας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top