Οικονόμου για Τουρκία: Δε θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη

«Το μόνο που κάνει ο Ερντογάν είναι να πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδά του»

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα δε θα αφήσει καμία πρόκληση αναπάντητη έστειλε ο Γιάννης Οικονόμου στην Άγκυρα.

«Το μήνυμά μας είναι σταθερό και ξεκάθαρο: Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, αλλά απαντά με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που προκαλείται.  Κρατά ανοιχτό το παράθυρο στο διάλογο, αλλά κλειστές τις πόρτες στις προκλήσεις. Και δεν πρόκειται -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός- να αφήσει καμία τουρκική πρόκληση αναπάντητη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ακρίβεια: Στον «πάγο» μια νέα επιδότηση καυσίμων

«Λεκτικές και υβριδικές απειλές από την Τουρκία»

Όπως είπε η Τουρκία ξεδιπλώνει μια κλιμακούμενη στρατηγική όξυνσης από τις αρχές του 2020.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχει περιοριστεί μόνο σε λεκτικές απειλές, αλλά έχει χρησιμοποιήσει και υβριδικού τύπου μεθοδεύσεις σε βάρος της χώρας μας», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Δύο υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως όλοι είδαν στη Σύνοδο της Πράγας την απόπειρα διεθνοποίησης της τουρκικής προκλητικότητας, «αλλά και την αποστομωτική απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, η οποία έθεσε τα πράγματα στη σωστή τους βάση και αναίρεσε το αφήγημα του κ. Ερντογάν».

«Λέτε ότι θα έρθετε βράδυ στην Ελλάδα, σκέφτεστε να επιτεθείτε κ.Ερντογάν;»

«Έγινε εμφανές στο διεθνές προσκήνιο ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν είναι συνηθισμένος να του απαντάει κανείς στις απόψεις που κατά καιρούς διατυπώνει», υπογράμμισε.

Όσον αφορά το τουρκολιβυκό μνημόνιο, είπε πως η θητεία της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης έχει λήξει και πως, σε κάθε περίπτωση, «δεν μπορεί να παραχωρεί στην Τουρκία δικαιώματα έρευνας σε περιοχές που δεν ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα».

«Η Δύση έχει δείξει ότι το Διεθνές Δίκαιο και ο απόλυτος σεβασμός της κυριαρχίας είναι οι καταστατικές αρχές του παρόντος κόσμου. Και αυτή είναι μια θέση που η Ελλάδα αναδεικνύει και υπερασπίζεται με συνέπεια», εξήγησε.

Τι είπε για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Πλεύρη

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το εάν καταδικάζει την κίνηση του Κωνσταντίνου Πλεύρη, δικηγόρου του Γιάννη Λαγού, να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της Χρυσής Αυγής.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σάλος με ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη

«Σε μια χώρα που έχει υποφέρει αυτά που έχει υποφέρει από τον φασισμό και τον ναζισμό, αυτές είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες τέτοιες συμπεριφορές, που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές με κανέναν τρόπο», είπε.

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το εάν καταδικάζει την κίνηση του Κώστα Πλεύρη, δικηγόρου του Γιάννη Λαγού, να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της Χρυσής Αυγής

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το εάν καταδικάζει την κίνηση του Κωνσταντίνου Πλεύρη, δικηγόρου του Γιάννη Λαγού, να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της Χρυσής Αυγής / Eurokinissi

«Στη δημοκρατία μας δεν υπάρχει ούτε εκατοστό για την αναβίωση του ναζισμού και τους νοσταλγούς του», συμπλήρωσε.

«Απαράδεκτη τοποθέτηση από τον βουλευτή και ξάδερφο του κ. Τσίπρα»

Ο κ. Οικονόμου τοποθετήθηκε και το επεισόδιο on air ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιώργο Τσίπρα στην ΕΡΤ αναφορικά με το δημοσίευμα των Financial Times.

«Σφάχτηκαν» on air Άδωνις και Τσίπρας - H ατάκα που άναψε τα αίματα

«Δεν γίνεται όταν βολεύουν το αφήγημά σου τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, να είναι αντικειμενικά και όταν δεν το εξυπηρετούν να ισχυρίζεσαι ότι αυτός που το έγραψε ή έχει πάρει λεφτά ή έχει πάρει ναρκωτικά. Είναι απαράδεκτη πρακτική και περιμένω την τοποθέτηση εκείνων που είχαν σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση στο παρελθόν, όταν είχε διατυπώσει ενστάσεις για άρθρα γνώμης», υποστήριξε. 

«Είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς με επιχειρήματα και άλλο να λες ότι ο άλλος έχει πάρει ναρκωτικά. Είναι μια απαράδεκτη τοποθέτηση από τον βουλευτή και ξάδερφο του κ. Τσίπρα και περιμένουμε πώς θα τοποθετηθεί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top