Μήνυμα σε Τουρκία από ΗΠΑ: Κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας

Η «σφαλιάρα» του Στέιτ Νιτπάρτμεντ σε Τούρκο δημοσιογράφο

Πρόκληση από την ΥΠΕΞ της Λιβύης: Τι δήλωσε ο Ν. Δένδιας από τη Βεγγάζη (video pool ΕΡΤ)  

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Ελλάδα ως έναν απαραίτητο εταίρο και έναν σύμμαχο κλειδί στο ΝΑΤΟ που διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην υπεράσπιση της νοτιοανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας».

Αυτή ήταν η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου, ο οποίος προσπάθησε να «εκμαιεύσει» καταδίκη της Ελλάδας για το γεγονός ότι ο Νίκος Δένδιας αρνήθηκε να αποβιβαστεί στην Τρίπολη, προκειμένου να μην συναντήσει την Λίβυα υπουργό Εξωτερικών, και στη συνέχεια μετέβη στη Βεγγάζη, όπου συναντήθηκε με τον Χαλίφα Χαφτάρ.

Λιβύη: Ανακοίνωση κατά Δένδια επειδή δεν υπέκυψε στον εκβιασμό!

Αν και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ  σημείωσε ότι δεν γνωρίζει το περιστατικό, ο Τούρκος δημοσιογράφος επανήλθε ζητώντας να μάθει εάν είναι σύμφωνο με την πολιτική των ΗΠΑ το γεγονός ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τον Χαφτάρ και όχι την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Δένδιας: Η υπηρεσιακή ΥΠΕΞ της Λιβύης προσπάθησε να μου επιβάλει συνάντηση

Ωστόσο, και σε αυτή την ερώτηση ο Βεντάντ Πατέλ επανέλαβε την ίδια απάντηση, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βοηθά τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους τους τόσο στην Μεσόγειο όσο και στην Ευρώπη.

Ερντογάν: Σύντομα θα επιλυθεί το ζήτημα με τα F-16

«Αυτό που απλώς θα έλεγα, καθώς δεν έχω κάποια συγκεκριμένη αντίδραση να προσφέρω, είναι ότι η Ελλάδα είναι ένας απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος κλειδί των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην προστασία της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, αλλά και βοηθώντας τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους τους τόσο στην άμεση περιοχή της Μεσογείου όσο και ευρύτερα στην Ευρώπη», είπε.

Λιβύη: Διπλωματικό επεισόδιο με Δένδια - Πώς πήγαν να τον «παγιδέψουν»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top