Δένδιας: Η υπηρεσιακή ΥΠΕΞ της Λιβύης προσπάθησε να μου επιβάλει συνάντηση

«Μπορούμε να καταλήξουμε σε ΑΟΖ με Λιβύη αλλά με εκλεγμένη κυβέρνηση»

Πρόκληση από την ΥΠΕΞ της Λιβύης: Τι δήλωσε ο Ν. Δένδιας από τη Βεγγάζη (video pool ΕΡΤ)   

«Η ΥΠΕΞ  της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Λιβύης προσπάθησε να μου επιβάλλει να συναντηθώ μαζί της με αποτέλεσμα να αναχωρήσω» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας  από τη Βεγγάζη, για το διπλωματικό επεισόδιο της αναχώρησής του από την Τρίπολη, αρνούμενος να υποκύψει στον εκβιασμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης για συνάντηση με την ΥΠΕΞ  Μανγκούς.  

  

Λιβύη: Ανακοίνωση κατά Δένδια επειδή δεν υπέκυψε στον εκβιασμό!

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του αναλυτικά στη συνάντησή του με τον επικεφαλής του LNA Στρατάρχη Χαφτάρ, στη συνάντηση με μέλη της Βουλής των αντιπροσώπων, στη βοήθεια της Ελλάδας για την ανοικοδόμηση του λιμανιού της Βεγγάζης, όπως και για στην προσφορά εμβολίων κατά του Covid -19. 

 

Λιβύη: Διπλωματικό επεισόδιο με Δένδια - Πώς πήγαν να τον «παγιδέψουν»

Όσον αφορά την επόμενη μέρα στις σχέσεις Ελλάδας  - Λιβύης και για τη συζήτηση οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε:  

 

Μπορέλ: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων

«Με ποιον είναι οι συνομιλίες; Με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές. Όχι με την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Πιστεύω ότι μπορούμε να καταλήξουμε ευκολά γιατί το θέμα είναι καθαρό. Όμως πρέπει πρώτα να γίνουν εκλογές. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει υποχρέωση να οδηγήσει τον λαό σε αυτές. Δυστυχώς δεν το κάνει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top